Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Greenpeace gör animerad kortfilm för att lyfta hotet mot världshaven

Publicerad: 15 januari 2020, 13:05

Helen Mirren, Bella Ramsey från Game of Thrones och David Harbour från Stranger Things lånar ut sina röster till kortfilmen Sköldpaddsresan. Filmen är framtagen av Wallace och Gromit-skaparna Aardman studios.


Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Den animerade kortfilmen är en global kampanj från Greenpeace som släpps på alla marknader. Sköldpaddsresan ska uppmärksamma hoten mot ett levande världshav i form av global upphettning, överfiske, oljeborrning och plastföroreningar. I Sverige kommer filmen att synas på bland annat SF Anytime och på Youtube.

Kortfilmen är en del av Greenpeace målsättning att få världens ledare att anta ett globalt havsavtal inom FN under 2020, det så kallade Pole to Pole-projektet.

Bland rösterna i filmen hörs Oscarsvinnarna Olivia Colman och Helen Mirren.

– Vi kan inte få tillbaka det vi redan förlorat, men vi kan skydda det vi fortfarande har. Jag hoppas att denna film kan bidra till att fler inser att haven är värda att skydda, och inspirerar oss att agera innan det är för sent, säger den sistnämnda i en kommentar på Greenpeace:s hemsida. 

Tillsammans med lanseringen av Sköldpaddsresen publicerar Greenpeace rapporten ”Turtles Under Threat: Why the world’s ultimate ocean wanderers need protection”.
Forskningen, där man placerat spårsändare på tio havslädersköldpaddor efter att de lagt sina ägg på stränderna i Franska Guyana, visar att sköldpaddorna måste färdas upp till dubbelt så långt som tidigare för att hitta mat på grund av den stigande temperaturen i havet. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.