Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Gustav Egerstedts film för Guldblick utgår från kreatörens ångest

Publicerad: 25 januari 2021, 13:11

Finns det något mer ångestframkallande än att göra en inbjudan till Guldblick? Inte om man får tro Gustav Egerstedt.


Ämnen i artikeln:

Gustav EgerstedtGuldägget

Du får uppdraget att göra en inbjudan till priset för Sveriges bästa art director. Om du vill göra det i form av en film får den inte överskrida 15 sekunder. Gustav Egerstedt vann Guldblick förra året tillsammans med Alexander Rehnby för formgivningen av ”Musical Massacre 2” och det blev han som därför fick skapa inbjudan till 2021 års upplaga om Guldblick (deadline 12 februari).

I den nära fyra minuter långa filmen får vi se en ganska så beklämd Gustav Egerstedt som absolut inte pallar att göra den där inbjudan och i stället gör sitt bästa för att lämpa över uppdraget på någon annan. Vi ser honom i påtaglig ångeststämning ringa upp diverse branschkolleger i telefonboken. Han får inte napp. De trycker bort art directorn, det ska spelas tennis, folk har tvättider att passa.

– När Guldägget under 2020 hälsade Gustav Egerstedt och Alexander Rehnby välkomna in i Guldblicksakademien innehöll juryns motivering, passande nog formuleringen ”skräckblandad förtjusning”. I årets Guldblicksinbjudan speglas ju faktiskt lite den känslan igen men på ett helt annat sätt när Gustav tampas med ångesten av att ha tackat ja till ett uppdrag och i samma stund ångrat sig, säger Anna Magnberg, projektledare på Guldägget.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gustav EgerstedtGuldägget

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.