söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Halebop jämför gamla telefoner med kärleksrelationer

Publicerad: 20 april 2021, 12:03

Precis som det är svårt att släppa ett ex kan det ibland vara svårt att släppa taget om sin gamla mobil.

Ämnen i artikeln:

HalebopObeyaKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


De senaste åren har det blivit allt vanligare att konsumenter både köper och säljer begagnade telefoner, utvecklingen har inte minst drivits på av att utvecklingen inte går så snabbt som tidigare.

I en kampanj för att få fler att få upp ögonen för den begagnade mobilmarknaden jämför nu Halebop telefonerna med kärleksrelationer där det är svårt att släppa taget. Eller att för den delen att ”haffa” ett begagnat ex. Själva erbjudandet som marknadsförs från Halebop är att de nu både köper och säljer gamla telefoner.

– Det är inga konstigheter att tröttna på sin gamla telefon efter en lång tid tillsammans, men vi vill påminna allmänheten att det går att göra smartare val när det kommer till den gamla mobilen. Både plånboken och miljön har mycket att vinna här, säger Johanna Sahlman, head of Halebop.

Kampanjen är framtagen av Obeya i samarbete med Halebops inhouse-byrå. Kampanjen syns sedan förra veckan i tv, online video, utomhus, sociala medier, poddar och på radio. Filmerna är producerade av Slutet är nära och regisserade av Jesper Ei Karlsson.

– Dumpa din lur för en ny togs fram med insikten att väldigt få svenskar lämnar in sina begagnade mobiler. Med den här kampanjen vill vi att fler ska ge de gamla älsklingarna en ny chans, säger Canan Yasar, kreativt ansvarig på Obeya.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Halebop

Emma Yderbo, Marketing Manager

Johanna Sahlman, Head of Halebop

Fredrik Nyström, Affärsutvecklare

Mia Nilsson / Christian Anjemo / Victoria Brolin Berg, Creative

 

Obeya

Canan Yasar, kreativt ansvarig

Maria Hazard, projektledare

Julia Karlsson, produktionsledare

 

Slutet är nära

Jesper Ei Karlsson, regissör

Lova Lilliemarck / Linda Klerehag, producenter

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev