torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Hallands pr-kupp: köpte sökord på passtider

Publicerad: 21 april 2022, 13:00

Visit Halland köper annonser på Google för den som googlar efter lediga passtider i Stockholm.

Den senaste tiden har många googlat efter lediga passtider. Då passade Visit Halland och byrån Spoon Agency på att köpa annonser som den som söker efter passtider i Stockholmsområdet hittar.

Ämnen i artikeln:

NyheterSpoonKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Pandemin har lett till att alla vill boka passtid samtidigt och googlesökningar på passtider har skjutit i höjden. Det vill Visit Halland utnyttja i en PR-kupp där sökord som är relaterade till just ”boka passtid” gör att den som googlar möts nu av en annons från Visit Halland där de uppmanas att skippa passet och i stället besöka ”Lilla Italien” i Halland.

Visit Hallands PR-kupp med Spoon.

– Vi ville testa något annorlunda och när Spoon presenterade idén för oss såg vi en möjlighet att få fler att få upp ögonen för Hallands utbud av italienska smaker och upplevelser. Vi har ju pizzeriorna, stränderna och vingården och bestämde oss för att det var helt rätt att paketera det på ett nytt sätt, säger Jimmy Sandberg, kommunikationsansvarig på Visit Halland.

Kampanjen är framtagen tillsammans med byrån Spoon agency och består förutom kapningen av sökord även av en karta och guide på Visit Hallands hemsida med de bästa Hallands-tipsen för äkta italiensk känsla.

Sökord ska få den resesugna att hamna i Halland.

– När vi insåg att mycket i Halland faktiskt för tankarna till Italien kändes det kul att koppla det till passkaoset som råder. Vi gör det självklart med glimten i ögat men ser det också som en chans för fler att hitta till Hallands härliga semesterutbud. Kanske kan vi faktiskt få någon att känna att ett uteblivet pass inte är hela världen, säger Lina Skafvenstedt, creative director på Spoon agency.

Kampanjen är ett av de första samarbetena som görs mellan Region Halland och Spoon efter att byrån vann regionens upphandling som strategisk partner i februari.

 

Team

Visit Halland

Kommunikationsansvarig: Jimmy Sandberg

Pr: Lisa Söderholm

Webb: Sara Lundberg-Torge

Spoon

Projektledare: Anders Landén

Cd: Lina Skafvenstedt

Designer: Kajsa Schedwin

Copy: Stina Bergdal

Pr: Peter Hammarbäck

 

Distribution: Trickle 

 

 

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev