Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Halmstadsbolag skickar skrivbord till Vita huset

Publicerad: 20 januari 2021, 08:44

AJ Produkter vill att Joe Biden ska byta ut sitt klassiska presidentskrivbord till deras höj- och sänkbara variant.

Foto: Press

Inredningsföretaget AJ Produkter i Halmstad levererar ett höj- och sänkbart skrivbord till Vita huset och den nya regeringen i USA. Enligt företaget pågår det just nu samtal om hur och av vem som det svenska skrivbordet ska användas.


Ämnen i artikeln:

Presidentvalet 2020Kampanj

Idag svärs USA:s 46:e president Joe Biden in, och sätter därmed punkt för avgående president Donald Trumps fyraåriga ämbete. 

Med en önskan om att ge den nye presidenten en bra start har det Halmstadsbaserade inredningsföretaget AJ Produkter skickat ett höj- och sänkbart skrivbord till Pennsylvania Avenue i Washington DC, där Vita huset ligger. 

– Initiativet började med en idé om att förnya det gamla antika skrivbordet i Ovala rummet till ett modernt höj- och sänkbart som alla vet är betydligt bättre för hälsan vid långa arbetsdagar. Genom en kontakt som arbetat med Biden-kampanjen som har goda kontakter långt upp i toppen av demokraterna pågår det nu samtal om hur och var och av vem det svenska skrivbordet kan användas i Vita huset, säger Erik Johannesson, marknadschef på AJ Produkter. 

Skrivbordet befinner sig just nu hos en mellanhand i Washington i avvaktan på leverans till Vita huset.  

Bordets fraktsedel.

Foto: Press

Initiativet innebär också starten av en omfattande europeisk kommunikationskampanj. AJ Produkter finns idag i 19 europeiska länder. 

– Vi vill bidra till att presidenten får en så bra arbetsmiljö som möjligt. Därför har vi skickat över ett modernt skrivbord som är designat för att hjälpa användaren att må bra på jobbet, även under långa arbetsdagar. Vi tror och hoppas att det kommer till användning, säger bolagets vd Anders Johansson

Läs mer: Josefine Richards flyttar till Kalifornien – blir creative director för Apples retailverksamhet

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Presidentvalet 2020Kampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.