Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Hedvig vill att kunderna ska sluta oroa sig för att cykeln ska stjälas

Publicerad: 16 juli 2021, 07:57

Parallellt med den nya kampanjen slopar Hedvig kravet på polisanmälan för att få ersättning för sin stulna cykel. ”Att äga en cykel i en storstad är att ingå i ett kretslopp av cyklar” säger Petter Swanberg, cd på Hedvig.


Ämnen i artikeln:

Hedvig

Pandemin och dess restriktioner har lett till att allt fler väljer att ta cykeln till jobbet, kompisen eller gymmet. Samtidigt ökar cykelstölderna i lika hög takt, förra året stals omkring 77 000 cyklar runtom i Sverige. Även om många polisanmäler är det ytterst sällan brotten klaras upp.

I kampanjen ”Ride your bike like it might get stolen” krokar försäkringsbolaget Hedvig i cykeltrenden och gör tydligt att de ser cykelstölderna som en naturlig del av att äga en cykel. Bolaget har sedan start satsat på ett profilera sig som ett försäkringsbolag som litar på sina kunder och som räknar med att kundernas liv stundtals skiter sig. Parallellt med kampanjen slopar de kravet på polisanmälan för att kunderna ska få ersättning för sin stulna cykel. Samtidigt lovar de att kunderna får hjälp inom 30 minuter. 

– Att äga en cykel i en storstad är att ingå i ett kretslopp av cyklar. Istället för att, som andra försäkringsbolag, uppmana till noggranna säkerhetsåtgärder vill vi visa att det inte är hela världen om din cykel bli stulen. Det är bara en cykel! säger Petter Swanberg, creative director på Hedvig. 

LÄS MER: Hedvigs marknadsdirektör: ”Utmaningen är att få folk att ens bry sig”

Kampanjen rullas ut i Stockholm, Göteborg och Oslo och innehåller en rad olika aktiveringar med fokus på utomhus och digitala kanaler. Hedvig sätter ut sadelskydd som ger gratis cykelförsäkring över sommaren, delar ut stickers och ställer ut egna cyklar som är ”okej att stjäla”. ”Ride your bike like it might get stolen” är framtagen av byråns inhouseavdelning.

– Där andra kan ta upp till en vecka på sig kommer vi att hjälpa dig inom en halvtimme. För att markera att vi menar allvar har vi tagit bort kravet på polisanmälan vid cykelstölder. Vi litar på våra medlemmar och har inget behov av att göra det krångligt för människor att få hjälp, fortsätter Petter Swanberg.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Bild 1/5  

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Hedvig

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.