Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Hemlängtan styr Elons nya reklamkoncept

Publicerad: 31 januari 2020, 12:55

Elon har det senaste året gjort ett helomtag kring sitt varumärke. Nu lanserar de tillsammans med Tillsammans och Folket bolagets nya reklamkoncept.


Ämnen i artikeln:

TillsammansFolketElon

Precis som många andra retailbolag har Elon ett gäng tuffa år bakom sig och en utmaning framför sig. Under 2019 inledde företaget en stor förändringsresa som bland annat innefattat ett breddat produktutbud bortom vitvaror och ett nytt butikskoncept. Tanken är att Elon ska bli en butik för all typ av hemelektronik. Bolaget har även klivit in som en av huvudsponsorerna för Melodifestivalen.

Nu presenterar Elon i samarbete med byråerna Tillsammans och Folket ett nytt reklamkoncept.

– Vi är mitt i en väldigt snabb och spännande utvecklingsfas där våra kommunikationspartners har en viktig roll att hjälpa oss hålla en röd tråd med spets i alla kanaler och våra över 300 butiker. Kombinationen av Folket och Tillsammans ger oss en flexibel mix med både konstant närvaro och kostnadseffektivitet, säger Christian Dahlborg, marknadschef på Elon, i ett pressmeddelande.

Det nya konceptet kretsar just kring att Elon har produkter för hemmets alla rum.

– Vi går från fokus på produkter till att mer kliva in i våra kunders värld och lyfta fram de positiva värden våra produkter ger dem i deras hem. Jag tycker att vi med den nya kommunikationen lyckas fånga den där sköna känslan att längta hem, på ett engagerande, lagom roligt och mycket träffsäkert vis, fortsätter Christian Dahlborg.

Det nya konceptet med dess lanseringskampanj kommer att synas i tv, online video, bio, OOH, print, sociala medier, i egna kanaler samt i de egna butikerna.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Team Tillsammans/Folket:

Johan Falk, kundansvarig Tillsammans

Emil Oldberg, kreatör Tillsammans

Roland Nylin, kreatör Tillsammans

Anni Eckerman, produktionsledare Tillsammans

Clas Lundin, Film Creative Tillsammans

Produktionsbolag:

Giants & Toys, regissör Sara Haag

Fotograf:

Linda Alfvegren

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TillsammansFolketElon

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.