tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Hitta gamla McDonald’s-annonser i Googles verktyg – ta del av äldre och bättre erbjudanden

Publicerad: 4 januari 2023, 12:00

Tomt i plånboken efter ledigheten? I McDonald's senaste kampanj leder gamla annonser till priser som går så långt tillbaka som 2009.

Ämnen i artikeln:

McDonald'sNyheterNord DDB

R

Redaktionen

red@resume.se


Nord DDB och McDonald's låter folk resa tillbaka i tiden genom gamla annonser med kampanjen ”Deals Stuck in Time”. Med hjälp av Google Street View kan personer ta del av McDonald’s-erbjudanden som är mer än tio år gamla och låsa upp ett daterat erbjudande att använda i nutid. På så sätt att kan undvika stigande priser, som ett resultat av de senaste årens löpande inflation.

En förhållandevis ny uppdatering av navigationsverktyget i Google Street View gör det möjligt att återbesöka geografiska platser genom historien, i mobilen. Där kan man också se gamla McDonald’s-annonser som fastnat på bild. Annonser som går så långt tillbaka som till år 2009 kan hittas på landets gator.

Utomhustavlor för kampanjen ”Deals stuck in time” kommer att finnas på exakt samma platser som några av McDonald’s tidigare annonsytor som kan lokaliseras via Google Street View, och dessa ska fungera som tidsportaler till gamla, och därmed bättre, erbjudanden. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.Kunder som Google Street View hittar en McDonald’s-annons från det förflutna kan återaktivera erbjudandet på kampanjens hemsida och sen tillämpa det vid en beställning i McDonald’s-appen. Alla erbjudanden som låses upp hamnar på kampanjsidan – där fler kan ta del av det.

Kampanjen kommuniceras via DOOH och OOH samt även film, radio och sociala medier.

 

”Deals Stuck in Time”

Reklambyrå: NORD DDB
Mediabyrå: OMD
Produktionsbolag: Filmic Art

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev