söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Hus sätts i lågor i ny reklamfilm för Greta Thunbergs organisation

Publicerad: 22 april 2020, 08:42

Föräldrarna vinkar av sina barn innan de går tillbaka in i huset. Foto: Skärmdump från filmen.

Fridays for Futures nya reklamfilm leker med Greta Thunbergs jämförelse av klimatkrisen med ett hus som brinner.

Ämnen i artikeln:

Greta ThunbergKampanjPR-kampanjReklamkampanj

JVC


En mamma väcker sina barn i ett brinnande rum, gör sedan en smoothie i ett brinnande kök för att till sist vinka hej då till barnen framför ett brinnande hus – innan hon går tillbaka in. 

Den senaste reklamfilmen för Greta Thunbergs organisation Fridays for Future är en 60-sekunder lång anspelning på klimataktivistens liknelse mellan klimatförändringar och ett hus som brinner. 

Filmen är framtagen av byrån FF Los Angeles. 

”Denna unga och väldigt inspirerande organisationen, grundad av den visionära aktivisten Greta Thunberg, har gjort ett stort avtryck och vår byrå är hedrad över att få hjälpa till”, skriver grundarna till FF Los Angeles, enligt Adweek

Det är inte första gången byrån samarbetar med Fridays for Future. I december publicerades en uppseendeväckande kampanj, där olika vintageposters för resemål ritats om så att de illustrerar hur de skulle se om de hade drabbats kraftigt av klimatförändringar. Bland annat syns ett par åka skidor på en snöfläck i ett Zermatt annars täckt av gräs, och en tropisk fisk simma över ett dött korallrev i Queensland. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev