torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ijustwanttobecool och tiktokare i Coops mellokampanj

Publicerad: 30 januari 2023, 14:12

I dag och sex veckor framåt går Coop all in på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.

Ämnen i artikeln:

CoopNyheter

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under årets mest intensiva underhållningsveckor i tv har Coop valt att samarbeta med OLW, Santa Maria, Marabou (Mondelêz) och Coca-Cola tillsammans med den framgångsrika humorgruppen IJustWantToBeCool.

På temat ”Nu fixar vi festen” lanseras en bred integrerad kampanj som kommer att synas såväl Coops i butiker som på tv och i sociala medier. Under vecka 5-10 släpps därför sex nya reklamfilmer producerade av B-smart där också IJustWantToBeCool medverkar.

För att skapa ytterligare synergier publicerar humorgruppen samtidigt två nya avsnitt i deras egna Youtube-kanaler där leverantörsprodukterna och Coops egna varor ingår. Det ena på konceptet Matfighten och det andra på temat Kurragömma, det sistnämnda inspelat på plats på Stora Coops nya butik i Haninge på Port 73.

Förra året vid samma tid samarbetade Coop med Anis Don Demina – ett upplägg som genererade en rekordförsäljning, skriver dagligvarujätten i ett pressmeddelande. 

Utöver samarbetet med IJWTBC har Coop även tagit hjälp av några av Sveriges mest välkända TikTok-kreatörer, Liam Mellberg (@flottig_studentmat) och Maria Nathly, som tagit fram flera nya inspirerande och unika recept på kampanjtemat. 

Arbetsgrupp


Liam Mellberg: ”Chicken chips-nuggets”

Maria Nathly: ”Chili cheese-majsdipp”

Arbetsgrupp

Coop Marknad:

Linda Klar, strategisk projektledare

Beda Dahlberg, operativ projektledare

Solveig Franzén, produktionsledare

Niklas Johansson, creative director

Morten Hafsø, art director

Andreas Hörnsten, copywriter

Tony Lindblom, formgivare

Andreas Sandberg, motion designer


Splay One:

Samin Krijestarac, Country Manager

Lina Lundberg, Client Manager

Mimmi Bringholm, Project Manager


Mediabyrå:

Scream

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev