Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ikea får kritik efter kampanj med yoga

Publicerad: 28 september 2020, 08:31

Från Ikeas kampanj.

En hinduisk organisation kritiserar nu Ikea, efter en kampanj där yogaposer liknats vid Ikeaprodukter. ”Heminredningsbolag ska inte ägna sig åt religiös appropriering och håna seriösa spirituella utövanden”, säger The Universal Society of Hinduisms grundare Rajan Zed.


Ämnen i artikeln:

ReklamIKEA

Yogaposer i formen av ett martiniglas, sänglampa eller pall. I en ny kampanj för Ikea Australien bjuder Ikea på ett sex minuter långt yogapass, för att öka välbefinnandet i hemmet. Formationerna liknas sedan med Ikeaprodukter. 

Men alla är inte lika nöjda med möbeltillverkarens hälsosamma grepp. Nu kritiseras kampanjen av organisationen The Universal Society of Hinduism, som uppmanar Ikea att dra tillbaka kampanjen. 

– Heminredningsbolag ska inte ägna sig åt religiös appropriering och håna seriösa spirituella utövanden. Yoga ses som ett sätt att föras samman med Gud, ett av sex system inom den hinduistiska filosofin, och syftar till att skapa medvetenhet och renhet av jaget och att nå frigörelse, säger organisationens grundare Rajan Zed till Campaign India

Han understryker för tidningen att opassande användande av hinduistiska koncept och utövandet för kommersiellt bruk inte är okej och att det är skadligt för religionens trogna. Han uppmanar därför Ingka groups vd Jesper Brodin och Inter Ikea groups vd Torbjörn Lööf att formellt be om ursäkt för den australienska kampanjen. 

The Universal Society of Hinduism har tidigare kritiserat en reklam för kött i Australien, där den elefanthövdade guden Ganesha syntes. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamIKEA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.