torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ikea lanserar mobilspel som kan spelas på varuhusen – vill öka kunskapen om haven

Publicerad: 13 februari 2023, 13:28

Så här kan det se ut när man spelar Lilla äventyret.

Ikea lanserar ett mobilspel som kan spelas på varuhusen genom Instagram, för både vuxna och barn. Det är barnkollektionen blåvingad som har varit inspiration för spelet som lanseras i samarbete med Meta och Warpin reality och pågår under sportlovsveckorna.

Ämnen i artikeln:

MetaIkeaNyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Spelet som heter Lilla äventyret är i AR-format och öppnas som ett filter. Tanken är att den som spelar ska lära sig mer om djur som lever i havet. Leksakskollektionen blåvingad har delvis producerats av återvunnen PET- och plast från havet, lanserades i oktober 2022. 

I spelet finns möjlighet att lära sig fakta om undervattensdjur och ta bilder med spelets filter och låta sig förevigas med en bläckfisk, sköldpadda eller späckhuggare från kollektionen. Meningen är att spelet ska öka medvetenheten om hur utsläpp och nedskräpning påverkar naturen och inte minst våra livsviktiga hav. 

Spelet testar man på genom att scanna en QR-kod i varuhuset och går sedan mellan de olika stationerna för att prova på spelets olika delar.

- I takt med att teknik utvecklas så ökar även möjligheterna för varumärken att skapa mer lockande och uppslukande upplevelser. Det här projektet är ett steg i att skapa en rikare kundupplevelse på Ikea genom att väva in teknologi som augmented reality som en del av shoppingupplevelsen, säger Josefine Billström Raasakka, inom kreativ shopping på Meta. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev