onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ikea uppmuntrar människor att följa sina drömmar i Åkestam Holsts nya kampanj

Publicerad: 3 februari 2023, 09:40

Kampanjen går upp på fem europeiska marknader. Ikea gör också en Youtube-serie med Hampus Hedström på samma tema.

Ämnen i artikeln:

IkeaNyheterÅkestam Holst

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det finns en rik historia av kommunikation som uppmanar mottagaren att drömma. Bara den senaste veckan har Resumé rapporterat om Ford och Nackademins kampanjer som lyfter betydelsen av att våga drömma.

Nu vill Ikea stötta människor att förverkliga sina drömmar. I den senaste kampanjen får vi se hur möbeljätten finns där oavsett om det handlar om att bli bli en duktig musiker, bilda en storfamilj, bli mästerkock eller något helt annat.  

– Jag tror att de flesta drömmar börjar hemma. Vi på IKEA tror dessutom på att allt ska vara möjligt, vilket innebär att drömmar ska kunna uppfyllas, även med dagens stigande levnadskostnader. Med hjälp av vårt sortiment står hemmet redo att stötta dig med prisvärda lösningar, om du så drömmer om att bli kock, sångare, youtuber eller balettdansös, säger Helena Gouveia, country marketing manager på Ikea Retail Sverige.

Kampanjen lanseras i Sverige under vecka 6 och innefattar tv, VOD, OOH, DOOH och sociala medier. I Norge, Danmark, Finland och Portugal går kampanjen upp några veckor senare.  

Åkestam Holst NoA står bakom kampanjen och allt filmat material är producerat av Bacon och regissör Martin Werner. Musiken är en coverversion av Neil Diamonds låt ”I’m a believer” från 1966.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.


I samband med drömkampanjen gör Ikea en Youtube-serie tillsammans med kreatören Hampus Hedström – känd från standup och tv. Pr-partner är Polhem.

Serien lyfter möjligheterna att hitta sitt ”drömjobb” på Ikea. Mötena blandas med humor och funderingar många förknippar med Ikea. Kan man gå på dejt på Ikea? Göra ett Ikea-race och bocka av alla de moment som kan tyckas ingår i ett klassiskt besök på Ikea?

Här ligger fokus på employer branding och målet är att nå en ny, yngre målgrupp genom att på ett annorlunda sätt visa hur det är att jobba på Ikea. I serien testar influencern på att jobba på olika avdelningar, för att hitta sitt drömjobb. Utöver det pratar han med medarbetare om hur de hittade sina drömjobb och varför de är där de är i dag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev