måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ikeas guide hjälper kunder att montera ner sina möbler – ska förlänga produkternas liv

Publicerad: 22 februari 2021, 09:54

Ikeas nya guide hjälper kunderna att demontera sina möbler. Den senaste i raden av exempel på hållbarhetsarbete från möbeljätten de senaste åren.

Ämnen i artikeln:

IkeaKampanjPR-kampanjReklamkampanjHållbarhet

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Som bekant har kontorslandskap världen över avfolkats sedan nästan ett år tillbaka och i Sverige har hemmafixarbranschen upplevt en boom sedan utbrottet av Covid-19 när allt fler konsumenter spenderar alltmer tid i sina hem.

Ikea har de senaste åren arbetat allt tydligare med en hållbar omställning av affären och produkterna som också syns i kommunikationen har nu vänt på instruktionerna som visar hur man sätter ihop möblerna, till att i stället berätta hur de ska monteras isär på bästa sätt, steg för steg.

Kampanjen ska uppmuntra Ikeas kunder att förlänga livslängden för sina konsumerade möbler. Möblerna kanske ska till ett nytt hem eller bara flyttas i det befintliga hemmet.

Till de användarvänliga guiderna som har utformats för sex av kedjans bästsäljande produkter följer en insexnyckel. 

– Hållbarhet är kärnan i allt vi gör på Ikea och vi är fortsatt engagerade i att introducera nya sätt att främja cirkulär konsumtion, för att hjälpa till att nå vårt mål att bli en helt cirkulär och klimatpositiv verksamhet 2030, säger Hege Sæbjørnsen, hållbarhetschef på Ikea i Storbritannien och Irland till The Drum.

I julas valde Ikea att omvandla sin julkampanj till hållbarhetsarbete med en miljöfokuserad kampanj som visade Ikeas engagemang för den cirkulära ekonomin genom att inspirera människor att tänka annorlunda om fördelarna med att bli mer måttlig i sin konsumtion. 

För att nå målet att bli ett helt cirkulärt företag 2030 måste 100 procent av det material som används för att göra kedjans 12.000 produkterna vara tillverkade av återvunna och återvinningsbara material.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev