onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Ikoniska kampanjen återupplivas i ny form – ”Spola kröken” ska få folk att välja alkoholfri handsprit

Publicerad: 20 mars 2023, 12:33

Foto: Pressbild Hygiene of Sweden

Hygiene of Sweden har gett nytt liv till Systembolagets gamla kampanj från 80-talet. Denna gång är fokuset i kampanjen på handdesinfektion i stället för att minska spritkonsumtionen.

Ämnen i artikeln:

NyheterSystembolagetKampanjPR-kampanjReklamkampanjCovid-19

Vilma Pettersson

vilma.pettersson@dagensmedia.se


Flera pandemiår där händerna har fått bada i olika sorters handsprit har lämnat fleras händer med torr, sprucken och irriterad hud. Nu vill Hygiene of Sweden att fler ska välja bort alkoholen i handdesinfektionen och i stället välja en alkoholfri version.

”Spola kröken” var sloganen för Systembolagets informationskampanj som pågick från 1971 fram till 1988. Då var tanken bakom kampanjen att få människor att förtära mindre mängder alkohol. På reklamplanscherna var det konturerna av en spritflaska med sin gula bakgrund med sloganen i flaskan. I Hygiene of Swedens nya version använder de sig av samma gula färg och konturerna av en flaska. Fast här är det en handspritsflaska med pump. 

Den nya kampanjen från Hygiene of Sweden kommer gå online, i butiker hos deras återförsäljare, i utomhusreklam och även merchandise med reklamen kommer att säljas. Så som det var med den gamla kampanjen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev