onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Influencer rånades – kampanjar för trygghetsapp

Publicerad: 26 november 2021, 10:29

Petra Tungården

Influencern Petra Tungården råkade ut för ett rån där hennes klocka stals. Tillsammans med Redgert Comms lanserar hon kampanjen #aldrigsjälv för trygghetsappen Vakta, där hon själv är delägare.

Ämnen i artikeln:

Influencer marketingRedgert CommsPetra TungårdenKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Det svenska safetech-bolaget Vakta står bakom trygghetsappen ”Vakta”. Tillsammans med delägaren Petra Tungården och Redgert Comms har de nu tagit fram en kampanj som förmedlar utsattheten många kvinnor upplever.  

- Att man har sina nycklar knuta i handen är ingen skröna. Jag känner mig tyvärr osäker när jag rör mig ute vilket inte bara beror på rånet utan på att samhället blivit tuffare mot oss tjejer, säger Petra Tungården som själv blivit klockrånad och medverkar i filmen i ett pressmeddelande. 

Statistik från BRÅ visar att 38 procent av svenska kvinnor mellan 18–64 år känner rädsla över att vistas utomhus i sitt eget närområde kvällstid. Statistik visar också att 32 procent av kvinnor 20–24 år under 2019 blivit utsatt för någon form av sexualbrott och ofredade.

– Med filmen vill vi med enkla medel belysa känslan av utsatthet och rädsla som många tjejer känner. Men för att inte bara prata utan också handla, ger vi alla som ser filmen möjlighet att använda Vakta gratis under årets mörkaste månader. Rent konkret innebär det 6 kostnadsfria månader från och med nu utan några förpliktelser, kommenterar Rosen Guggenheimer Lindow marknadsansvarig på Vakta. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Vakta är en svenskutvecklad app som garanterar omedelbar väktarutryckning till din plats om du känner sig otrygg, hotad eller skulle bli överfallen. Tjänsten är tillgänglig i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Norrköping och kommer att rullas ut i Sveriges alla större städer inom kort för att sedan lanseras internationellt.

 

Arbetsgrupp

Vakta

Rosen Guggenheimer Lindow

Ludvig Hallstensson

Erik Forsberg


Redgert Comms

Projektledare: Alexander Pettersson

Creative / producent: Tore Åsén

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev