måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Inget kan stoppa dig i ny kampanj från Once Upon

Publicerad: 23 maj 2023, 11:05

Once Upon släpper ny kampanj.

Foto: Once Upon

Fotoboksbolaget Once Upon lanserar helhetskampanjen Almost too easy, som illustrerar hur enkelt det är att skapa en fotobok.

Ämnen i artikeln:

KampanjPR-kampanjReklamkampanjReklam

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Kampanjen släpps i egna kanaler, OOH i Stockholms tunnelbana och i digital annonsering, i samband med att Once Upon presenterar funktionen Autofyll, som gör det möjligt att ladda upp närmare 600 bilder på en och samma gång.

Affärsidén är bland annat att erbjuda ett smidigt skapande för sina fotoböcker, och under 2022 blev fotobokstjänsten Once Upon först i världen med att lansera sömlöst skapande i både app och i webbläsaren. Med senaste funktionen Autofyll blir processen snabbare då användare kan ladda upp emot 594 bilder i ett enda svep och funktionen fyller sedan boken automatiskt.

Nu lyfter Once Upon tjänsten i kampanjen Almost too easy med fokus på att inget kan stoppa dig från att göra en fotobok, varken köttätande växter, jättebin eller toalettbesökande bläckfiskar. Bakom konceptet står Once Upon-teamet Sofia Emthén, projektledare, Nicola Hood, copywriter, och Lina Öberg, art director.

– Vi ville testa något nytt, som sticker ut lite. Gå utanför vår trygga zon och utmana oss själva som arbetsgrupp. Vi ville också utmana Once Upon som varumärke och utforska vad som ryms inom det, säger Nicola Hood, copywriter, på Once Upon i ett pressmeddelande.

Fotografen LisaLove Bäckman, vars signum är konceptuell, kreativ och fantasifull fotokonst, har fotograferat kampanjen.

– Det kändes spännande eftersom det fanns en ambition om att skapa ett uttryck för Once Upon och en kampanj som sticker ut från vad som vanligtvis förknippas med fotobokstjänsten, säger LisaLove Bäckman.

Kampanjen lanseras i Once Upons egna kanaler, i ett 30-tal tunnelbanestationer i Stockholm under vecka 21 och genom digital annonsering.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev