måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Inresestopp för svenskar – då kan ditt pass bli stämpelkort på Burger King

Publicerad: 6 juli 2020, 07:55

Med anledning av Sveriges coronastrategi har flera länder valt att stoppa personer med svenskt pass från att passera gränsen. Nu slår Burger King mynt av situationen tillsammans med Ingo.

Ämnen i artikeln:

Burger KingIngo

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Så sent som förra året slog Henley Passport Index fast att det svenska passet var det mäktigaste i världen. Eftersom det möjliggör att resa utan visum eller att man får visum vid ankomst till 187 länder.

Men det nya coronaviruset har vänt logiken på ändan. När många länder inför sommaren har valt att öppna upp sina gränser för resenärer, är det många som säger nej till svenskar som ett resultat av Sveriges coronastrategi. Svenska pass är inte lika användbara som de brukar vara och här skapades en yta där Burger King kunde skapa relevant kommunikation.

Tillsammans med reklambyrån Ingo har hamburgerkedjan låtit passen omvandlas till stämpelkort i sina restauranger. För varje ny stämpel får konsumenten en ny burgare.

– Vi vill kunna erbjuda svenskar som inte får eller vill resa ett alternativt användningsområde för sitt pass så att de kan uppleva riktigt goda utländska smaker gratis här hemma, säger Daniel Schröder, marknadschef på Burger King Sverige i en kommentar.

I stället för en vanlig pass-stämpel får du en stämpel som ger dig valfri burgare från den nylanserade World Gourmet-menyn (max fem stämplar på pass). Endast svenska pass gäller.

Produktionsbolaget bakom kampanjen är NewNew.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.


Läs mer om kampanjens villkor här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev