Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Island ber om inspelade skrik – vill släppa lös coronafrustration

Publicerad: 16 juli 2020, 09:01

Skriken kommer att spelas upp vid sju platser, bland annat Festarfjall, Djúpivogur och vattenfallet i Skógarfoss.

En ny kampanj för Visit Iceland uppmanar människor att spela in sina skrik. Inspelningarna kommer sedan att sändas ut över den isländska vildmarken.


Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

Coronapandemin och dess många följder, som arbetslöshet och hemmakarantän, har varit en svår prövning för många. Det tar nu Islands turiststyrelse Visit Iceland, tillsammans med SS+K and M&C Saatchi U.K, fasta på i en ny kampanj. 

Den nya reklamfilmen följer flera personer där frustrationen fått gro över relaterbara coronasituationer. I det en minut långa klippet förflyttas dessa människor till Island – där de kan få släppa ut sin frustration i ett högljutt skrik i vildmarken. 

”Det verkar som att du har gått igenom mycket. Det verkar som att du behöver lätta på dina känslor vid en stor, vacker och öppen plats. Det verkar som att du behöver Island”, lyder texten i filmen.  

Landet är dock inte öppet än för resenärer från USA, med hänvisning till pågående coronapandemi. För de som inte kan ta sig till landet fysiskt samlar Visit Iceland också in inspelade skrik. Dessa ska sedan spelas upp på kända platser i den Isländska vildmarken. 

– Vi är tursamma nog att ha tillgång till stora vidder och vacker natur, vilket är en perfekt miljö för att släppa ut frustration. Vi känner att det är precis det som världen behöver. Och när människor är redo att återigen börja resa, kan de komma hit för att uppleva det i egen person, säger Sigríður Dögg Guðmundsdóttir, chef för Visit Iceland, enligt Adweek

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

M&C Saatchi

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.