Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Joe Biden ska vinna väljare – med sin hund

Publicerad: 7 oktober 2020, 08:24

Från reklamfilmen.

Ronald Reagan, Bill Clinton, George W. Bush och Barack Obama ägde alla hundar under sina år som presidenter. Det vill nu en grupp hundägare trycka på, i en reklam som ska få fler att rösta på Joe Biden.


Ämnen i artikeln:

Presidentvalet 2020

Hunden är människans bästa vän, sägs det. Kanske representerar hunden även något djupt humant och tryggt. Det vill i alla fall TBWA New Yorks vd Rob Schwartz förmedla i en ny kampanj som han personligen skapat åt den amerikanske presidentkandidaten Joe Bidens vägnar, där han anspelar på att Joe Biden själv är hundägare. 

– Jag såg flera fina bilder på Joe Biden och hundar på nätet, och tyckte att det var intressant, säger han till Adage och berättar att han därefter fann studier som stöttade idén om att hundar tar fram det bästa i människor. Han fann också att hundar är en gemensam knytpunkt för människor, och att medborgare i både så kallade ”swing states” samt stater med stor andel republikaner hade en hög andel hundar i sina hem. 

I reklamen, som finansierats av en grupp som kallar sig själv för ”Dog Lovers for Joe”, syns tidigare presidenter på bild med sina hundar. Från Ronald Reagan med hunden Lucky, till Barack Obama med hunden Bo. Därefter visas ett kort klipp på den nuvarande presidenten, tillika presidentkandidaten, Donald Trump göra narr av hundägare genom att säga ”hur skulle jag se ut om jag promenerade med en hund över gräset framför Vita huset?”. 

Det 30 sekunder långa reklamklippet avslutas med texten ”Trump är den första presidenten utan en hund i Vita huset på över hundra år”, för att landa i en bild på Joe Biden och hans hund Champ, en german shepherd.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Presidentvalet 2020

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.