tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Joe Labero avslöjad – i Fords första svenska reklamfilm på nästan 30 år

Publicerad: 4 oktober 2021, 11:53

I en kampanj för Fords elektrifierade vikarierar trollkarlen Joe Labero som bilförsäljare. Men han blir också avslöjad i McCanns kampanj som ska illustrera att Fords bilar är framtagna av banbrytande teknik, snarare än illusioner.

Ämnen i artikeln:

TV-reklamReklamfilmFordMcCannKampanjPR-kampanjReklamkampanj

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Ford Sverige inledde i juni ett samarbete med Joe Labero för Fords elektrifierade bilar i en rikstäckande kampanj. Kampanjen är framtagen av McCann och lanserades i förra veckan. Reklamfilmen är den första som Ford har producerat i och för den svenska marknaden på nästan 30 år.

I filmen som är framtagen med produktionsbolaget Film De Liberté och regiduon Freudian Slip iklär sig Joe Labero rollen som bilförsäljare och demonstrerar bilens ”magiska” funktioner. Men där i bilhallen blir stackars Labero till slut genomskådad av sjuåriga Agnes. Hon tycker inte att Joe Labero är en riktig trollkarl, det är ju Fords bilar som gör jobbet.

– Kampanjen bygger på insikten att mycket bilreklam i dag är generisk och därmed inte skapar särskiljning. Vi vill med den här kampanjen lyfta magin och på ett underhållande sätt spegla den i våra produkter som till stor del kan upplevas som extraordinära. Precis som filmen visar så finns det inget ’hokus- pokus’ med våra bilar utan känslan av magi är endast ett resultat av kompetens och fantastisk innovativ teknik, säger Kenneth Holmgren, marknadschef på Ford i en kommentar. 

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Utöver reklamfilmen som kommer att visas på tv under oktober så går kampanjen även i print, utomhus och online.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev