torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Jula vill avdramatisera hemmafixande i vårens kampanj

Publicerad: 10 mars 2023, 10:19

Mamman gör en flöjt av en avsågad gren i Julas nya kampanj.

Foto: Pressbild

I den nya vårkampanjen vill Jula avdramatisera hemmafixande, med en blinkning till sociala medier-fenomenet ”Flute fails”. Bakom kampanjen ligger Garbergs.

Ämnen i artikeln:

NyheterKampanjJulaGarbergsReklamfilm

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


Under det långsiktiga kommunikationskonceptet ”Inget kan stoppa dig nu” har hemmafixarkedjan Jula sedan 2018 byggt sin lågprisposition och ämnat inspirera fler att uppleva glädjen med att fixa saker själva. 2023 års vårkampanj kretsar kring familjen som håller på att vårfixa i trädgården, när mamman får en idé. Medan de andra krattar och klipper så smiter hon i väg till verktygsboden och gör en flöjt av en gren hon sågat av. Men när hon tar ton till Julas soundtrack ”Nothings gonna stop us now” framför den förväntansfulla familjen, så låter flöjten inte riktigt lika bra som den ser ut. 

I ett pressmeddelande beskrivs hur budskapet är att inspirera på ett underhållande sätt, men också att avdramatisera hemmafixande – sätt i gång och gör det du drömmer om, det behöver inte bli perfekt. Filmen är också en blinkning till sociala medier-fenomenet ”Flute fails”, där människor spelar falskt till kända melodier.

LÄS MER: Lättsam tonalitet gav långsiktig effekt för Jula: ”Har försökt undvika den ensamme mannen”

– Musiken ”Nothings gonna stop us now” har tillsammans med vårt koncept, färgen röd och det grafiska uttrycket blivit en viktig byggsten och identitetsbärare för Jula. Den här gången får den en extra framträdande roll. Viktigt är också att vi hela tiden rör oss framåt, överraskar och inspirerar men aldrig tappar vårt DNA - våra låga priser, säger Jonas Järrenfors, marknadsdirektör på Jula, i ett pressmeddelande. 

Kampanjen är framtagen i samarbete med Garbergs och kommer att visas i Sverige och Norge i tv, digitala kanaler, radio samt i Julas egna kanaler.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Jula

Marketing Director: Jonas Järrenfors

Marketing Manager: Silje Ekeberg Falk

 

Garbergs

Projektledare/strateg: Joakim Landin

Produktionsledare/byråproducent: Malin Askelöf

AD: Martin Baude

Copy: Johan van der Schoot

Formgivare: Lowe Steiner

Motion graphics: Najeb Albakar

 

Regi: Traktor

 

Produktionsbolag Giants&Toys

Producent: Konrad Patocs

Executiv producent: Christian Rehnfors

 

Musik: Crille Olsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev