torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Juno och Innocent skapar trädgårdar på taxibilar – för binas skull

Publicerad: 31 maj 2023, 12:45

Foto: Christopher Nusca

Utan pollinerande insekter finns det varken frukt eller grönsaker. Därför kampanjar Innocent för fler trädgårdar, speciellt i städer.

Ämnen i artikeln:

KampanjPR-kampanjReklamkampanj

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Pollinerande insekter, som bin, fjärilar och skalbaggar, hotas av utrotning i samband med att det blir färre och färre grönytor, något som hotar jordbruk och vår tillgång till frukt och grönt. Något inte så många vet är att urbana miljöer är särskilt trivsamma för insekterna eftersom den biologiska mångfalden är hög. Men förtätning tar kål på grönytor.

Därför byggde Innocent tillsammans med Juno ambulerande trädgårdar på taket av Taxi Stockholms elbilar, som syntes i Stockholm mellan 27 och 28 maj. Man samarbetar också med Ekoparken för att skapa flytande växtöar i Hagaparken.

– Pollinering är det som gör livet på jorden möjligt, och att vi över huvud taget kan producera våra juicer och smoothies. Samtidigt är pollinerarnas existens hotad, särskilt i täta stadsmiljöer. Projekten vi gör med Taxi Stockholm och Ekoparken är ett sätt att hitta nya lösningar och öppna för fler innovativa sätt att ge de här viktiga insekterna bättre förutsättningar, säger Axel Pontén, brand manager på Innocent.

Förutom att det hjälper insekter har gröna ytor också positiva effekter på folkhälsa och livskvalitet, som minskad stress.

Bakom kampanjen står pr-byrån Juno och projektledare Frida Hultsten.

– Med tanke på att hundratals av Sveriges pollinerande insektsarter håller på att dö ut är det här projektet verkligen spot on för att tackla problemen kring vår framtida matförsörjning, säger hon i ett pressmeddelande.

Bild 1/2  Flytande trädgårdar i Hagaparken.

Foto: Christopher Nusca

Arbetsgrupp

Innocent
Axel Pontén, Brand Manager Sverige

Juno Public Relations
Frida Hultsten, projektledare
Caroline Jungsand, kundansvarig
Alma Castro Niklasdotter, PR-konsult

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev