Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Kampanj från Svea Solar: Vill visa att solen kan täcka hela Sveriges elbehov

Publicerad: 7 september 2021, 10:03

På bara ett par sekunder levererar solen energi som kan täcka hela Sveriges behov i flera år. I en ny reklamfilm lyfter Svea Solar solenergins potential, och använder lokala exempel i printannonser.


Ämnen i artikeln:

KampanjMiljö

Företaget Svea Solar jobbar med att skapa möjligheter för hushåll att själva producera och ta vara på solenergi. Bland annat erbjuder man solceller och laddboxar till elbilar. I en ny reklamkampanj illustrerar man den outnyttjade potentialen bland annat genom lokala exempel.

Bild 1/2  

Dessutom går reklamen ut på riksnivå för att illustrera hur Sveriges energibehov kan täckas av solenergi. Solenergi står för ungefär en procent av Sveriges energiproduktion men väntas ta större plats under kommande år, enligt pressmeddelandet. Enligt Svensk Solenergis prognos kommer antalet solceller öka med 53 procent.

Solceller har en verkningsgrad mellan 16-20 procent, beroende på i vilket läge de är monterade. För att kunna ersätta fossila bränslen behöver dessutom solenergins omvandling till elektricitet effektiviseras, och forskning om hur det kan ske pågår.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Anna Laestadius - Marknadsdirektör 

Jenny Videsparv - Marknadschef Sverige

Jonathan Hasse - Head of Growth Marketing 

Lotta Mårlind - Art Director (frilans)

Stefan Pagreus - Copywriter (frilans)

Annika Witkowska - Project leader (frilans)

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

KampanjMiljö

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.