söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Kända ansikten ber om hjälp att ta ner övergreppsbilder på barn för Ecpat

Publicerad: 1 december 2020, 13:14

I årets julkampanj från Ecpat uppmanar Oscar Zia, Veronica Maggio, Shima Niavarani och Sanna Sundqvist folk att hjälpa barnrättsorganisationens arbete med att få bort övergreppsbilder på barn från internet.

Ämnen i artikeln:

EcpatJulkampanj

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Så sent som i förra veckan lanserade barnrättsorganisationen en kampanj tillsammans med byrån Stockholm Kreativism och elever från Berghs i syfte att hjälpa unga med att ta ner nakenbilder på nätet. Nu kommer nästa kampanj för organisationen som arbetar mot sexuell exploatering av barn.

Nu släpps julkampanjen där organisationen samla in pengar till arbetet med att skydda barn från det upprepade övergreppet det innebär att få bilder spridda på nätet. En fråga som Ecpat är ensamma om att jobba för i Sverige.

– Det finns miljoner olika berättelser om hur övergreppsbilder hamnar på nätet. Bilden kan ha tagits av en vuxen eller så kan barnet ha blivit lurad eller hotad att skicka en bild. Oavsett hur den kom till så är det livsviktigt att den tas ner. Det är vårt budskap, säger Jenny Wevill, insamlingsansvarig på Ecpat Sverige i en kommentar.

Kampanjen har tagits fram av Bloomy Ideas och regisserad av Johan von Reybekiel. Filmer kring fyra barns berättelser. Genom kända ansikten och röster tar vi del av barnets perspektiv.

– Filmerna bygger på verkliga berättelser om det som dagligen pågår alldeles nära oss. Hemma i barnrummet och badrummet. Just därför har vi valt att spela in i en familjs vanliga hem säger Ida Jagerfelt, kreatör på Bloomy Ideas.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Qbrick är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp:

Ecpat:

Jenny Wevill, insamlingsansvarig

Fredrika Fredmark, press- och kommunikationsansvarig

Michal Bäckrud, digitalt


Bloomy:

Max Munck, AD

Ida Jagerfelt, copy

Frida Thunholm, grafisk form

Li-Lie Chemnitz, projektledare


Produktion:

Johan von Reybekiel, regissör

Annika Aschberg, DOP

Florian Dezfoulian, producent

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev