måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Kändisar uppmärksammar sexuella övergrepp mot barn i ny kampanj

Publicerad: 17 december 2021, 12:39

I en julkampanj ber Olle Sarri, Flora Wiström, Kristoffer Triumf och Ellinor ”Elliphant” Olovsdotter om stöd till barnrättsorganisationen ECPAT.

Foto: Pressbild

Barnrättsorganisationen ECPAT uppmärksammar sexuella övergrepp mot barn i ny kampanj – och får hjälp av flera svenska kändisar för att sprida budskapet.
”Det livsviktigt att vi kan fortsätta att finnas där och lyssna”, säger Jenny Wevill, insamlingsansvarig på ECPAT Sverige.

Ämnen i artikeln:

KampanjBloomy IdeasStorytelEcpat

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Tillsammans med Olle Sarri, Flora Wiström, Ellinor Olovsdotter och Kristoffer Triumf lanserar ECPAT sin julkampanj för att uppmärksamma sexuella övergrepp mot barn. I kampanjen bidrar de kända personerna med sina röster i en film där en flicka tillsammans med kända personer läser upp ett barns berättelse om ett sexuellt övergrepp.

Med budskapet ”Ingen berättelse är för jobbig för oss” vill organisationen synliggöra de många berättelser som utsatta barn bär på. 

”Livsviktigt”

Kampanjen som är framtagen av Bloomy Ideas och i den ingår även ljudboken ”Kapitel 0” där flera berättelser spelats in och finns att ta del av på Storytel. 

– Vi är väldigt tacksamma för att Olle, Ellinor, Flora, Kristoffer och framför allt Frances, som gestaltar barnet i filmen, hjälper oss att nå ut med dessa berättelser. Varje månad tar vi emot över 700 chattar och samtal från barn, och det livsviktigt att vi kan fortsätta att finnas där och lyssna, säger Jenny Wevill, insamlingsansvarig på ECPAT Sverige. 

 

Arbetsgrupp:

ECPAT:

Jenny Wevill, Insamlingsansvarig

Katja Sener, kommunikation

Michal Bäckrud, digitalt

Bloomy:

Max Munck, AD

Daniel Lindell, AD

Ida Jagerfelt, copy

Frida Thunholm, grafisk form

Li-Lie Chemnitz, projektledare

Produktion:

Johan von Reybekiel, regissör

Florian Dezfoulian, producent

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev