Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Klarna hoppar på true crime-tåget – släpper podd om digitala brott

Publicerad: 8 december 2020, 09:31

Bakom podcasten står den tidigare Sveriges Radio-producenten och programledaren Simon Moser, som bland annat arbetat med P3 Dokumentär.


Ämnen i artikeln:

KlarnaBorg & Owilli

De senaste åren har intresset för så kallad true crime fullkomligen exploderat, inte minst på podcast-sidan. I dag är flera av Sveriges mest lyssnade podcasts true crime-poddar.

Nu väljer fintech-bolaget Klarna att hoppa på tåget. I Klarnas fall kommer det dock inte vara grova våldsbrott som behandlas, utan digitala bedrägerier, id-kapningar och digitala bankrån. Bakom podcasten står contentbyrån Borg & Owilli och den tidigare Sveriges Radio-producenten och programledaren Simon Moser. Moser har bland annat jobbat med podcasts som P3 Dokumentär och En mörk historia.

– Vi upplever att våra kunder har alldeles för låg kännedom om vårt omfattande säkerhetsarbete, och inte heller känner till hur skickliga dagens onlinebedragare är. Var tredje svensk oroar sig för att utsättas för bedrägerier när de handlar online och att lansera en podd i journalistisk världsklass är vårt sätt att nå ut med budskapet att det är säkert att shoppa med Klarna, säger David Sandström, CMO på Klarna.

Podcasten kommer att sändas i fyra avsnitt och en av historierna som kommer att berättas är om digitala bankrånare som kom över 81 miljoner dollar och om Casinoligan, en liga som lockade unga att låna ut sina identiteter i utbyte mot pengar.

– Kalla bedrägerier är podcasten du inte visste att du saknat, en true crime-podd som inte handlar om mord. Vi har tagit ett helt nytt grepp på genren och många av fallen vi tar upp är rent ut sagt häpnadsväckande och kommer att tillfredsställa alla som älskar true crime, fortsätter David Sandström.

Det först avsnittet släpptes under gårdagen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

KlarnaBorg & Owilli

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.