måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Klarna och Reddit släpper lista med slitstarka varumärken

Publicerad: 21 april 2023, 12:29

Vi tjänar på att handla produkter som håller länge, menar Salah Said, hållbarhetschef på Klarna.

För att uppmärksamma Earth Week har Klarna och Reddit sammanställt en lista med de mest populära slitstarka produkterna 2023. Listan baseras på konsumentinsikter från Reddits ”Buy it for life”-community och lyfter varumärken med hög kvalitet som är gjorda för att hålla länge.

Ämnen i artikeln:

KlarnaRedditMiljöKampanjPR-kampanjReklamkampanjReklam

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


I samband med Earth Week har Klarna gått samman med Reddit för att tillsammans avslöja de mest populära, slitstarka produkterna 2023. Listan baseras på insikter från Reddit-communityn r/BuyItForLife med över 1,4 miljoner prenumeranter. Namnet ”Buy it for life”bygger på idén om att köpa slitstarka produkter med hög kvalitet och lång livslängd, vilket hjälper till att minska avfall. På listan finns bland annat skor från Red Wing, vattenflaska från Klean Kanteen och en ryggsäck från JanSport.

– Med tanke på vårt växande ekosystem av 150 miljoner konsumenter känns det väldigt bra att samarbeta med Reddit och deras community, för att kunna inspirera fler att handla produkter som håller längre, sparar pengar och minskar avfall. Vi på Klarna vill erbjuda våra konsumenter den information och de verktyg som behövs för att ta smarta och medvetna köpbeslut” säger Salah Said, hållbarhetschef på Klarna i ett pressmeddelande.

Med hjälp av både manuell analys och ChatGPT har Klarna sökt igenom r/BuyItForLife efter de produkter som omnämnts mest under 2022. Resultatet har filtreras utifrån positiva och neutrala sentiment.

– Listan är baserad på upplevelser och omdömen från den allra hårdaste testgruppen, vanliga konsumenter. I över ett decennium har vi sett ”Buy it for life”-communityn växa och frodas, vi är väldigt glada över samarbetet med Klarna, så att erfarenheterna som samlats av våra Reddit-användare kan inspirera människor till att handla mer medvetet”, säger Yvonne Quinn, Head of International Business Marketing på Reddit.

Buy It For Life-listan 2023 - framtagen av Klarna och Reddit (utan inbördes ordning)


Kontorstol ”Aeron” (Herman Miller)
Sandaler (Teva)
Hårtrimmer (Wahl)
Vattenkokare (Zojirushi)
Väska (Filson)
Sandaler (Birkenstock)
Set med köksredskap (Le Creuset)
Servis (Corelle)
Kängor (Red Wing)
Kängor (Dr Martens)
Vattenflaska (Nalgene)
Vattenkittel (All-Clad)
Ryggsäck (JanSport)
Termos (Stanley)
Vattenflaska (Klean Kanteen)

Målet är att uppdatera listan varje år, som del av Klarnas långsiktiga engagemang för att hjälpa konsumenter att handla smartare. Initiativet är det senaste av en rad initiativ för att förse konsumenter med verktyg och insikter för att kunna handla mer medvetet, med både plånboken och planeten i åtanke. Förra året lanserade Klarna ett sök- och jämförelseverktyg för att hjälpa konsumenter att hitta bästa pris bland tusentals återförsäljare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev