Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Knäckeväska för trekantiga knäckebröd: ”Håller knäcket från kras”

Publicerad: 8 november 2022, 10:30

Knäckande knäckebrödsväska från Leksands Knäckebröd.

Foto: Futurniture

För mellanmål i utomhusmiljö har Leksands Knäckebröd skapat ”Trekanten” – en handgjord knäckeväska i vegetabiliskt garvat läder, framtagen tillsammans med Tärnsjö Garveri.

Ämnen i artikeln:

KampanjNyheterFuturnitureLeksandsbröd

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Leksands Knäckebröd lanserar specialdesignad knäckeväska ”Trekanten” är formad efter Leksands signifikativa trekantsknäcke. Väskan finns i limiterad upplaga om 60 stycken och kampanjen är gjord tillsammans med Futurniture.

– Långa turer i djupa skogar ligger oss dalmasar varmt om hjärtat. Men, det har funnits ett problem. Vi bakar alltid för att våra knäcken ska bli så spröda som möjligt, brödet blir svårt att skydda när det ligger i ryggsäcken. Med ”Trekanten” hålls knäcket från kras och vi vill visa att det är ett perfekt för ett mättande mellanmål även under långa skogsturer, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd, i ett pressmeddelande. 

Sedan 1986 har Leksands Knäckebröd bakat det trekantiga knäckebrödet som många svenskar har en relation till och vars form företaget är ensamma om. I dag finns knäcket i sex olika smaker, där den senaste, Frön och Havssalt, lanserades för dryga månaden sedan. ”Trekanten” blir en förlängning av den senaste produktnyheten.

– Jag är själv från Dalarna, säger Louise Erdman, designer på Futurniture, och minns tydligt uppväxten med det trekantiga knäckebrödet, både hemma och i skolmatsalen. Att det blev just blått läder är inte så konstigt eftersom blå berg och dalar påminner mig om min hemtrakt. Men det viktigaste med designen är formen i Leksands trekantsknäcke och valet av läder som är en högkvalitativ vara som passar bra i utomhusmiljöer.

Väskan är framtagen tillsammans med Tärnsjö Garveri. Utöver insidan i stål som går att rengöra och det vegetabiliskt garvade lädret har väskan fler funktioner än att vara snygg och hålla knäcket skyddat. En justerbar axelrem finns för flera olika bärsätt. Remmen är avtagbar för att enkelt kunna fästa ”Trekanten” med en karbinhake på ryggsäcken. På ”Trekantens” rygg finns fickor för smörkniv och eldstål för att kunna bre en smörgås och tända lägerelden. Lädret kommer från nötdjur från Uppland och det anrika Tärnsjö Garveri, grundat 1873, ligger bara några mil utanför Dalarnas landskapsgräns.  

Arbetsgrupp

Kund:

Annika Sund, marknadschef, Leksands Knäckebröd

Per-Erik Morén, art director, Leksands Knäckebröd

 

Byrå:

Futurniture

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev