Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Knak Agency skapar Persona-parfym inför årets Bergmanvecka

Publicerad: 22 juni 2021, 12:45

Årets tema för Bergmanveckan är Remaking Bergman. Nu lanserar evenemanget en exklusiv parfym inspirerad av Ingmar Bergmans internationellt erkända mästerverk Persona från 1966.


Ämnen i artikeln:

KnakIngmar Bergman

Under årets Bergmanfestival kommer inbjudna gäster och föreläsare att diskutera vågen av Bergmanremakes som kommit på senare tid. Ett exempel är HBO:s nyversion av Scener ur ett äktenskap med Michelle Williams och Oscar Isaac. I takt med att alltfler samtida konstnärer upptäcker Ingmar Bergman, blir de också allt friare i tolkningen av hans konst.

I kommunikationen har Bergmanveckan lekt med fenomenet. Allt från en manga-version av Fanny och Alexander till en gåtfull speldosa inspirerad av Såsom i en spegel. Som ett sista steg i kampanjen lanseras en världsunik parfym, en hyllning till Bergmans gåtfulla mästerverk Persona med Bibi Andersson och Liv Ullmann i huvudrollerna.

– Precis som Persona handlar parfym om identitet, om de masker och roller vi bär i samhället och för oss själva. Vi är dessutom extra nöjda att det inte stannar vid en konceptuell idé. Det här är en äkta parfym, en riktig hantverksprodukt, säger kreatörerna Tobias Grönberg och Dorothea Barre på Knak Agency i en kommentar.


Produkten är framtagen med holländska parfymmärket LenaBlum, som sedan en tid tillbaka är baserade på Gotland. Doften ska fungera som en metafor för hur karaktärerna i Persona smälter samman med Fårö och hur personligheter liksom naturen bär på inneboende motsatser. Parfymen görs helt av naturliga oljor och örter som växer på Fårö, och finns i en limiterad upplaga exklusivt på Bergmancenter.

 

 

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KnakIngmar Bergman

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.