fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Kosovare Asllani och Kia i upprop för barns rätt att spela fotboll 

Publicerad: 8 maj 2020, 08:23

”Vuxna som skriker, klagar eller ger negativa kommentarer under matcher eller träningar som får barn att få ont i magen – det slutar nu!”. Genom Asllanikontraktet vill Kia lyfta frågan om barns rättigheter inom klubblagsfotbollen.

Ämnen i artikeln:

KiaFotbollSponsring

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Elitsatsning i unga åldrar, arga krävande fotbollsföräldrar och barns välmående inom barn- och ungdomsfotbollen har varit en diskussion under lång tid.

Kia Motors i Sverige och landsslagsstjärnan Kosovare Asllani har tagit fram Asllanikontraktet för att uppmärksamma alla barns rätt att spela, ha roligt och utvecklas i sin egen takt utan vuxnas prestationskrav.

Kontraktet finns till för alla klubbar i Sverige och ligger ute på varumärkets hemsida. De som skriver under förbinder sig till att arbeta aktivt för att alla barn i föreningen ska få spela – på lika villkor. Kontraktet i sin helhet går att hitta via kia.com

– Att i för tidig ålder fokusera på resultat och prestation är kontraproduktivt. Talanger slutar innan vi fått se deras potential. Om vi istället fokuserar på att så många som möjligt, spelar så länge som möjligt så kommer det gynna individen, laget och i förlängningen landslaget, säger Kosovare Asllani, fotbollsspelare i Sveriges landslag och spanska klubblaget CD Tacón i en kommentar. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Kia i Sverige har sedan många år en aktiv plats inom fotbollen som sponsor åt svenska fotbollsföreningar sedan många år tillbaka. Till skillnad från många andra i sponsorer har varumärket valt bort att synas på elitlagens tröjor. Genom sitt sponsorskap till 19 breddföreningar runtom i landet har man möjlighet att påverka hur fotbollsrörelsen utvecklas till att bli mer inkluderande. Utbetalningen av sponsringspengar villkoras att föreningen skriver under kontraktet.

– Kosovare Asllani har uttryckt ett stort engagemang i frågor rörande inkludering och allas rätt att spela. Vi såg en tydlig match där både vi på Kia och Kosovare strävar efter att investera i framtiden. Dels genom elektrifierade bilar, dels genom att skapa en sund barnfotboll i Sverige, säger Jonas Nilsson marknadschef för Kia i en kommentar. 

Kampanjen är framtagen i samarbete med Kia:s fullservicebyrå Familjen och rullas ut brett i TV, print och online från och med den 5:e maj. 

Arbetsgrupp

Familjen

Account director: Jonas Sjöström

Account manager: Mikaela Bäckius

Account manager: Annika Elfving

Creative: Johan Helander

Creative: Lia Merkel

Creative Kristofer Gullard Lindgren

Creative: Carl-Johan Ekberg

Grafisk form: Pär Martin Jonsson

Digital designer: Martin Ruben

Utvecklare: Henrik Berglund

Utvecklare: Johan Ström

Utvecklare: Martin Ekelund

UX Designer: Ylva Wrigstad

Kia

Jonas Nilsson, Marknadschef Kia 

Ann-Kristin Sandström, Projektledare Kia

David Lilja, Pr- och Kommunikationschef Kia

Produktionsbolag: Art of Brand 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev