Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Kraftringen i nytt samarbete med Pool – här är första kampanjen

Publicerad: 11 maj 2020, 08:02

Den nya kampanjen ”Tillsammans har vi kraften att förändra” ska inspirera kunderna till att känna handlingskraft och optimism.


Ämnen i artikeln:

PoolEnergiringen

Med 3,4 miljarder i omsättning är Kraftringen, som verkar i södra Sverige, ett av Sveriges största regionala energibolag. Precis som många andra energibolag satsar de just nu på att profilera sig inom hållbarhet och att de är en av de aktörer som driver utvecklingen framåt.

Efter en offentlig upphandling inledde de nyligen ett samarbete med kommunikationsbyrån Pool. Nu presenterar parterna de första enheterna från det nya samarbetet. I den nya kampanjen ”Tillsammans har vi kraften att förändra” har Pool och Kraftringen valt att använda sig av en myra som symbol för att man inte behöver vara stor för att vara stark och göra skillnad.

– Målet med kampanjen är att inspirera till handlingskraft och optimism istället för att få människor att känna klimatångest. Därför är myran en utmärkt symbol för hur vi vill uppfattas. Och hur vi vill involvera kunderna till en förändring, säger Sofia Sjölin, marknadschef på Kraftringen.

Kampanjen, som kommer att visas i Skåne, går i tv, digitalt, sociala medier och på eurosize-tavlor. Arbetet med att ta fram kampanjen har skett under coronarestriktionerna och parterna har på så vis arbetat helt digitalt.

– Nu mer än någonsin behövs röster som är lösningsorienterade och framåtblickande. Det känns väldigt bra att få göra sådan kommunikation för ett energibolag som sätter människan i första rummet och ständigt visar mod att tänka nytt, säger Arvid Axland, strateg och grundare av Pool.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-inställningar.

Innehåll: https://youtu.be/6v4EsW0EsN4

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-inställningar.

Innehåll: https://youtu.be/H0iZlTZ_9h8

Arbetsgrupp

Arbetsgrupp Pool

Arvid Axland, Strateg

Maria Olsson, Kundansvarig

Therese Andersson, Operativ projektledare

Rojan Munthe, Art Director

Mikael Widemar, Tomas Carrfors Copywriter

Eva Östholm, Grafisk form

Produktionsbolag:

Filmic Art

Musik:

Music Super Circus

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

PoolEnergiringen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.