Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Kristofer Greczula ny ambassadör för Friends – släpper låt om psykisk ohälsa

Publicerad: 7 oktober 2022, 08:52

Artisten och låtskrivaren Kristofer Greczula.

Som ny ambassadör för Friends har artisten Kristofer Greczula skrivit låten ”Hold out”, i samband med kampanjen ”Agera alltid”. Låten handlar om psykisk ohälsa och mobbningens allvar.

Ämnen i artikeln:

KampanjFriendsNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


Artisten och låtskrivaren Kristofer Greczula är det många som känner igen efter framträdanden på Allsång på Skansen, Grammis och TV4 Nyhetsmorgon under 2022. Nu blir han ny ambassadör för Friends, och har skrivit låten ”Hold out” i samband med kampanjen ”Agera alltid”. Låten handlar om psykisk ohälsa och mobbningens allvar och ska ge hopp till de över 140 000 barn som varje dag utsätts för mobbning på och går till skolan med en klump i magen. 

Kristofer Greczula drabbades själv av en depression under sin skolgång, och då var musiken en av sakerna som hjälpte honom att må bättre. Som ambassadör för Friends ska han inspirera andra att agera för en tryggare plats för alla barn, samt föra ut Friends vision om en värld utan mobbning.

LÄS MER: Friends och The Amazing Society går samman mot mobbning: ”Vill att filmen ska kännas i magen”

– När jag fick frågan om att bli ny ambassadör för Friends kändes det som en självklarhet. Finns det något sätt jag kan hjälpa till med så vill jag göra det. Jag vet vad kraften i musik kan göra. Vi har alla varit unga och osäkra. Jag har varit ensam och utstött. Musik för mig var en av sakerna som hjälpte mig att må bättre. Och jag hoppas att genom min musik kan få fler att hoppas. Vi måste tro och hoppas. Vi måste prata om mobbning för att det ska bli bättre. Mobbning är ett samhällsproblem som vi måste sluta normalisera. Ser du något, våga agera. Titta inte på. Inga barn ska vara rädda för att gå till skolan, säger Kristofer Greczula i ett pressmeddelande. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev