Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

”Lägg 1500 kronor på en prostituerad du också” – Åkestam Holst bakom Talitas kampanj

Publicerad: 10 juni 2020, 12:46

”När andra branscher krisar vill Talita få hjälp att stänga ner sin för alltid” lyder en av rubrikerna i Åkestam Holst print- och utomhuskampanj för organisationen Talita som lanseras i en tid där frågan om prostitution och människohandel kommit upp på agendan.


Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Talita, organisationen, som hjälper kvinnor ur prostitution, lanserade sin senaste kampanj med rubriken ”Lägg 1500 kronor på en prostituerad du också” på en helsida i Expressen, bara dagar efter att en känd svensk gripits efter att ha köpt sex.

Det var första steget i en kampanj som syftar till att ge ytterligare uppmärksamhet och bidra till deras verksamhet. Organisationen erbjuder bland annat traumastöd och plats på skyddade boenden åt kvinnor som vill ta sig ur prostitutionen. ”När många branscher behöver hjälp för att klara krisen, behöver vi hjälp för att stänga ner vår för alltid.” lyder en annan rubrik, som i stort sammanfattar organisationens mål. 

– Talita är en relativt liten organisation med begränsade resurser.. Att vi får synas över hela landet gör det möjligt för oss att hjälpa många fler kvinnor både i Sverige och utomlands. Uppmärksamheten som det här ger betyder oerhört mycket, det bidrar till att många fler blivit medvetna om Talita och de frågor vi kämpar för, säger säger Josephine Appelqvist och Anna Sander, organisationens två grundare i en kommentar.

Kampanjen – vars övriga enheter nu syns på Clear Channels digitala utomhustavlor i Stockholm, Göteborg och Malmö samt i annonser i tidningen ETC och Expressen – är den andra som tagits fram pro bono av Åkestam Holst NoA och systerbyrån BKRY NoA, som har samarbetat med Talita sen våren 2019.

Clear Channel, Expressen och ETC har alla bidragit med mediautrymme. Kampanjen pågår fram till mitten av juni.

Kund: Talita 

Reklambyrå: Åkestam Holst NoA

Produktionsbolag: BKRY NoA

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Åkestam Holst

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.