Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Långsmala reklamytor ska locka besökare till Giacometti-utställning

Publicerad: 15 oktober 2020, 10:59

Husväggar, lyktstolpar och elskåp. När Acne gör reklam för en ny utställning kring Alberto Giacometti, känd för sina långsmala figurer, är det med hjälp av reklamytor i samma form.


Ämnen i artikeln:

AcneModerna Museet

Den Schweiziske konstnären Alberto Giacometti är framför allt känd för sina mörka och långsmala avbildningar av människor och djur. Det har Acne tagit fasta på i utformningen kampanjen som ska locka besökare till en ny utställning på Moderna museet. Annonser har satts upp på avlånga reklamytor, så som husväggar, lyktstolpar och elskåp. 

– Vår ambition var att återge verken i sin naturligaste form, som en skulptural avbild och i sin naturliga storlek. Att med konst dra uppmärksamhet till platser där man tidigare bara sett Bajen-klistermärken och klotter, hoppas vi kunna bjuda ögat på en överraskning​, säger Ramiro Oblitas, Creative Director, ACNE, i ett pressmeddelande.

Utställningen kring Giacometti är den första stora utställningen kring konstnären i Sverige på över 20 år, och flera av verken har aldrig tidigare visats i Sverige. Syftet med utställningen är att presentera konstnärens skapelser på bredden för en ny generation besökare. 

–​ Genom att presentera Giacomettis konstnärskap på oväntade platser hoppas vi både nå ut till de redan Giacomettifrälsta och samtidigt introducera Giacometti konstnärskap till en yngre och ännu oinvigd grupp, s​äger​ ​Charlotte Gateau, Kommunikationschef, Moderna museet

Kampanjen syns, utöver utomhusplaceringarna, även i print, direktreklam, DOOH och sociala medier. 

Arbetsgrupp Acne

Creative Director: Ramiro Oblitas

Account Director: Lovisa Friman Bendz 

Account Manager: Malin Högström

Design Director: Ludvig Franzén

Designer: Jelena Loutchko

Creatives: Agnes Zetterman, Emma Kirsch, Jonas Frank

Final Art: Henrik Åkerberg

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

AcneModerna Museet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.