måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Länsförsäkringar i kampanj om det som inte går att försäkra

Publicerad: 26 april 2023, 09:36

Det finns ingen försäkring i världen som kan ersätta tappade livsgnistor eller krossade drömmar. Länsförsäkringar vill uppmärksamma initiativ som kan förhindra att man blir drabbad.

Ämnen i artikeln:

LänsförsäkringarStendahlsReklam

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Tillsammans med Stendahls lanserar Länsförsäkringar kampanjen ”Det oersättliga”. Här berättar försäkringsbolagets verksamhet i Göteborg och Bohuslän om sitt grundsyfte - omtanken om människor och samhälle.

I sin kommunikation är försäkringsbolag i regel reaktiva, de finns där när det har skett en olycka eller skada. Som en kundägd aktör vill Länsförsäkringar lyfta de insatser som finns till hands för att förebygga och förhindra.

Med budskapet ”Vi finns här när det händer. Men framför allt för att det inte ska hända alls.” kommer kampanjen att synas utomhus, i dagspress, tv och online samt på Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns webbplats.

”Hur ersätter man en tappad framtidstro?” är ett exempel på kampanjens frågeställningar. I detta fall för att uppmärksamma det förebyggande arbetets betydelse och peka på Länsförsäkringars initiativ mot psykisk ohälsa bland barn och unga: #MissLyckad, Skärmhjälpen samt Digitala trygghetsvärdar i spelvärlden.

”Det är ju inga problem att ersätta en båtpropeller som går sönder om man går på grund, men att ersätta familjens förstörda skärgårdsemester och drömmarna som inte blev av, det går inte. Däremot kan man kan man göra en hel del för att försöka förhindra att det händer, säger copywritern Michael Schultz på Stendahls som ligger bakom kampanjen i ett pressmeddelande.

Samtliga kampanjenheter leder till Länsförsäkringars kampanjsida för omtanke där besökaren får lära sig mer om deras förebyggande initiativ och ta del av deras kunskapsbank om vad man kan få hjälp med eller göra själv för att förhindra att olyckan sker.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp


Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän
Marknadschef - Helena Isaksson
Digital Strateg - Tobias Groth
Projektledare - Sahar Raeisi
Hållbarhetsansvarig - Lisa Bragé
Digital marknadsförare - Oliver Häggblom
Kanal- och media - Mikaela Agerteg


Stendahls
Projektledning – Anna Lotto
Client Director - Karin Hedberg
Creative Director – Oscar Plasidius
Copywriter – Michael Schultz
Kreatör/hållbarhetsstrateg - Ylva Nestmark
Planner – Karl Andersson
Graphic Design - Sofia Malmborg

Camp David
Regissör – Julius Hayes
Producent – Lollo Uggla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev