Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Le Bureau plockar fram minnena från klassrummen

Publicerad: 15 januari 2021, 13:56

Rätt stöd i skolan kan betyda allt för en elev. Det vill reklambyrån Le Bureau lyfta fram i en ny kampanj för Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten.


Ämnen i artikeln:

Le BureauSkolverket

Reklambyrån Le Bureau har arbetat tillsammans med Skolverket under flera år. Nu reklambyrån tillbaka med en kampanj som ska uppmärksamma betydelsen av tidiga stödinsatser i skolan. Filmens avsändare är både Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten. 

– Det görs idag ett fantastiskt arbete på skolor för att barn i behov av stöd ska uppmärksammas och fångas upp i tid. Det är ett arbete som vi tillsammans ska fortsätta att utveckla och därför vill vi både öka kunskapen om garantin och ge skolorna stöd i hur garantin kan uppfyllas. Ingången här är att vi vill ingjuta stolthet hos lärare och rektorer och visa på hur avgörande deras insatser är. Vidare vill vi öka kunskapen om garantin bland föräldrar, säger Pernilla Norström på Skolverket i ett pressmeddelade.

Det en och en halv minut långa klippet följer en pojke och hans lärare i skolan. Målgruppen är rektorer, lärare och föräldrar. 

– Det är inspirerande att få hylla det arbete som görs för att barn ska få det stöd de behöver. Vi har velat göra något som känns äkta och trovärdigt och som väcker känslor. På så vis vill vi skapa en skapa en positiv känsla inför det fortsätta arbetet med garantin, säger Hjalmar Delehag, Copywriter på Le Bureau.

Kampanjen startar nästa vecka och kommer bland annat att synas i sociala medier. Även direktmarknadsföring till rektorer och skolchefer har tagits fram. 

Produktionsbolag för filmen är Slutet Är Nära och regissör är Jonas Hong Soo Eriksson.

 

Arbetsgrupp Le Bureau

Elisabeth Philipson, produktionsledare

Josephine Wallin Ankarstrand, Creative Director och AD

Hjalmar Delehag, Copywriter

Mimmi Eriksson, Originalare

John Wernvik, projektledare

Claes Kjellström, strateg.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Le BureauSkolverket

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.