måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Levi’s firar 501:ornas 150-årsjubileum med tre kortfilmer

Publicerad: 9 februari 2023, 12:02

Levi's 501:or fyller 150 å

Levi's 501:or fyller 150 år, det firas hela året, bland annat genom tre kortfilmer regisserade av Martin de Thurah och Melina Marsoukas, filmerna går under namnet The greatest story ever worn. Filmerna skildrar verkliga händelser, där jeansen haft en betydande roll.

Ämnen i artikeln:

NyheterLevi'sKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


501:orna har onekligen haft en stor roll i jeanshistorien och 150-årsjubileumet inleds med tre kortfilmer som återger en rad karaktärer, händelser, ambitioner och minnen från vardagshjältar och ikoner.

”Få produkter, än mindre kläder, har varit så närvarande i så många människors liv under så lång tid som 501:orna. Jeansen har från sin enkla början som ett par arbetsbyxor nu blivit en tom canvasduk för självuttryck som överskrider kultur- och klassgränserna. Det här är en milstolpe och genom kampanjen The greatest story ever worn vill vi fira arvet av 501:orna och inspirera till nästa kapitel.”, skriver Chris Jackman, vice vd of brand marketing på Levi’s.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Den första  filmencPrecious Cargo, berättar historien om hur 501:orna kom till Kingston på Jamaica på 1970-talet och hur Jamaica vände och gjorde dem till sina egna. Filmen, som regisseras av Melina Matsoukas och filmas av den Oscarsnominerade filmfotografen Bradford Young.

”Några av de tidiga reklamfilmerna för Levi’s var faktiskt dem som inspirerade mig att börja göra kommersiella filmer. Det är en ära att nu vara en del av deras filmiska arv. Jag dras alltid till varumärken och kreatörer som lutar sig mot autentisk berättande och med den här filmen kunde vi hylla en liten men kraftfull berättelse från Levi’s otroliga historia. Alla inblandade var villiga att driva på idén om kommersialism och jag tror att det modet ledde till att vi skapade en vacker film”, skriver Melina Matsoukas i pressmeddelandet.

Den andra filmen, Fair Exchange, berättar historien om en älskad familjeklocka och sonen som bytte ut den mot ett par 501:or till familjens stora förtret. Regisserad av Martin de Thurah och filmad av filmfotografen Kasper Tuxen.

Och slutligen, den tredje filmen, Legends Never Die, berättar den sanna historien om en hängiven bärare av Levi’s som ville begravas i sina 501®-jeans – en sista önskan som många människor har framfört till varumärket genom åren. 

Fler filmer kommer att släppas under året.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetslag

Kreativt koncept och regi: Droga5

Regissörer: Melina Matsoukas och Martin de Thurah

Fotograf: Jason Nocito

Styling: Mobo Dawodu

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev