söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Libero lyfter verkliga berättelser från barn med sjukdom

Publicerad: 2 juni 2023, 12:30

”Little Heroes” uppmärksammar barn med allvarliga sjukdomar. Berättelserna är ett sätt Libero att sprida kunskap och bredda förståelsen för hur det är att leva med sjukdom.

Ämnen i artikeln:

KampanjPR-kampanjReklamkampanjReklam

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Varje år lanserar Libero en Limited edition-blöja. Momentum i Göteborg har tagit fram årets kampanj som ska synliggöra barn med sjukdom – ett initiativ som även stödjer stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Kampanjen lyfter fyra familjers verkliga berättelser. Marius som föddes med hjärtfel, Hedda som diagnostiserats med typ 1 diabetes, Elwin som lär sig att leva med astma och Sam som har cancer. I intervjuer får föräldrarna berätta om livet med sjukdomen.

– Med temat ”Little Heroes” vill vi lyfta alla barn som hjältar, såväl sjuka barn som de runtomkring som är med och stöttar. Barn är nyfikna och vågar ställa frågor som vuxna gärna undviker, men man åstadkommer ingenting genom att rygga tillbaka. Tvärtom måste vi lära oss av barnen, öppna upp för samtal och utbilda varandra, säger Lena Forsaeus, marknadschef på Libero i ett pressmeddelande.

I kampanjen ingår allt ifrån personporträtt till pedagogisk barnbok. Förpacknings- och produktdesignen har formgivits utifrån temat, och unika djurhjältar med olika sjukdomar blev årets blöjprint. Det har även gjorts en film regisserad av Tobias Bergman, där barnen själva får dela med sig av sin vardag.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– I filmen var det viktigt för oss att bibehålla fokuset på barnen och deras personligheter. Även om sjukdomen såklart är en jättestor del av familjernas liv så är barnen mycket mer än sin sjukdom. Det är läskigt att prata om det, och många undviker nog ämnet helt och hållet. Men för att vara ett sådant viktigt ämne så är bristen på kunskap stor, kommenterar Markus Näslund, creative director på Momentum.

Little Heroes edition finns nu att köpa i butik, fram till 31 augusti 2023 eller så långt som lagret räcker.

Arbetsgrupp

Libero
Marketing Manager: Lena Forsaeus
Senior Brand Manager: Helena Höije
Marketing Communication Manager: Ankie Cedergren Borg
Momentum Account Director: Maria Adolfsson Creative Director: Markus Näslund Art Director: Filippa Olsson
Art Director: Annsofie Antoncic
Copywriter: Fjodor Brandt
Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Director: Sanna Murray Salander

The Producers
Director: Tobias Bergman
Producer: Mats Wolgers
D.O.P: Johan-Fredrik Bødtker
Music: Christian Baringe
Still Photographer: Emilia Bergmark-Jiménez

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev