onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Liseberg firar 100 år – Björn Olsson har skrivit musiken till reklamen

Publicerad: 14 april 2023, 08:30

Jubileumslåten ”Liseberg” är specialskriven av musikern och producenten Björn Olsson, bland annat känd som Håkan Hellströms låtskrivarpartner.

Ämnen i artikeln:

NyheterLisebergWelcomKampanjPR-kampanjReklamkampanj

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Welcom fick uppdraget att göra reklamfilmen för Lisebergs 100-årsjubileum, och till den beställdes en specialkomponerad signaturlåt. Uppdraget gick till musikern, låtskrivaren och producenten Björn Olsson. Han har ett förflutet I band som Union Carbide Productions och The Soundtrack of Our Lives, gör musik under eget namn och är i dag mest känd som producent och som Håkan Hellströms låtskrivarpartner.

Resultatet blev en 4.20 minuter lång låt som innehåller såväl karakteristisk Björn Olsson-vissling, bombastiska stråkar och fiskmåsar – en tidlös hyllning till glädjen och olika typer av minnen som skapas på Liseberg.

 – När vi inledde arbetet med vårt 100-årsjubileum ville vi hitta sätt att lyfta vår historia i bild och ljud. Att vi nu har fått Björns upplevelse av hur Liseberg låter känns faktiskt fantastiskt. Björn står bakom några av Sveriges största musikupplevelser och nu är Liseberg en av dem, säger Karl Svedung, marknadschef Liseberg i ett pressmeddelande. 

Delar av den specialskrivna låten kommer att användas i olika sammanhang i nöjesparkens marknadsföring. Spotifyomslaget som pryder låten föreställer en cirka tre år gammal Björn Olsson på en karusell på Liseberg.

– Låten var ett beställningsverk från Liseberg, men jag har aldrig någonsin stått för något så mycket som den här låten, säger Björn Olsson.

”Liseberg” är producerad av Torsten ”Topsteen” Larsson och låten framförs av Björn Olsson, Fredrik Sandsten, Lollo Gardtman, Max Wulfson och Torsten Larsson. Welcom är Lisebergs kommunikationsbyrå med uppdrag att skapa parkens kampanjer, reklam och pr.


Lyssna på låten här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev