Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Löparskorna som gör dig snabbare än din hund

Publicerad: 28 augusti 2020, 12:00

Med hösten kommer löpsäsongen. Då presenterar Forsman & Bodenfors New York-kontor en ny kampanj för löpskovarumärket Saucony.


Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Med hösten i antågande är det många som återigen snörar på sig löparskorna och ger sig ut i spåren. En del av dem kommer säkert ha sällskap av sina fyrbenta vänner, oavsett befinner sig många i uppstartsfasen och ser framemot att förbättra sina tider. I en ny internationell kampanj för Saucony, som marknadsför varumärkets Endorphin-kollektion, tar Forsman & Bodenfors New York-kontor fasta på just det. I kampanjen får vi följa en kvinna på hennes dagliga löpturer tillsammans med sin hund. De första vändorna skuttar hunden glatt in först med sin något utpumpade matte i släptåg. När löpardojorna bytts ut mot ett par Saucony Endorphin vänds förhållandena till de motsatta. En av kreatörerna bakom kampanjen är Johan Olivero, som förra året bytte Göteborg mot New York.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Vi tänkte att en älskvärd hund på ett bra sätt kunde dramatisera fördelarna med de här skorna i en hjärtevärmande kampanj. I tider som dessa tror jag vi mer än någonsin behöver något just hjärtevärmande. Det känns också bra att kunna uppmuntra och hylla något så enkelt, och socialt distanserande, som att ta en löptur med sin hund, säger han i ett pressmeddelande.

Forsman & Bodenfors och Saucony inledde sitt samarbete innan coronapandemin men ”You, but faster” är den första kampanjen från parterna. Inspelningen skulle precis till att börja när pandemin försatte New York i fullständig lockdown och inspelningsmöjligheterna blev därefter. 

– Det innebar att både vi på byrån och kunden behövde vara flexibla och samarbetsvilliga, säger det kreativa teamet i en kommentar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Forsman & Bodenfors

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.