måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

L'Oreal satsar på oldfluencer marketing

Publicerad: 19 januari 2023, 13:40

Foto: Skärmdump från Instagramkontot @aginginstyle.

L'Oreal satsar på en äldre grupp ambassadörer när man lanserar ett serum för anti-aging, specifikt fokuserat mot den nordiska marknaden.

Ämnen i artikeln:

NyheterL'OréalInstagramKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Tänker du på influencer marketing på Instagram tänker du antagligen främst på unga kvinnor, millenials och generation z. Investeringarna i influencer marketing växer, och majoriteten går fortfarande till Instagram (även om Tiktok är en utmanare), och det är lätt att fastna i en ung målgrupp och anlita unga influencers. Men omkring 13 procent av användarna på appen över 45 år gamla, något som L'Oreal nu tar fasta på i en kampanj för ett serum.

Kampanjen lanserades i slutet av 2022 och går främst i Instagram reels, alltså videoformat. Tio ambassadörer ingår i kampanjen, och alla är mellan 45 och 84 år gamla. En av dem är Maria Sörensson som driver Instagramkontot @aginginstyle. 

Kampanjen fokuserar inte bara på hudvård utan också på att älska den egna huden. 

– Många produkter i segmentet anti-aging trycker på att äldre kvinnor vill få bort sina rynkor. Men i den här lanseringen vill vi fira och uppmuntra positiva attityder, självförtroende och kärlek till sig själv, oavsett ålder, säger Gabriella Ostrenius, social brand lead i Norden, till Adweek.

Kampanjen är skapad med influenceragenturen Billion Dollar Boy och fokuserar på Sverige, Danmark, Norge, och Finland. Att vara åldersinkluderande är en del av L'Oreals varumärkesvärderingar och mål om inkludering och mångfald.

Det verkar hittills vara en framgångsrik strategi. Enligt Suzanne Stal på Billion Dollar Boy har man nått 1,2 miljoner personer och mer än uppnått sina affärsmål– de ligger på 450 procents uppfyllnad. 

Även andra varumärken satsar på ”oldfluencers” – till exempel Balmain, som jobbar med Cher, eller Sephora som jobbat med Helen Vanwinkle Honey, mer känd under namnet ”Baddie Winkle”.

Ålderism är en fråga som är hett debatterad i reklambranschen. Komms studie från 2021, ”Svart på vitt”, visar att ålderism är inte bara vanligt förekommande, utan reklamfilmer de senaste åren haft en minskande andel personer som är äldre än 50 år. Andra studier visar att äldre kvinnor ofta känner sig desillusionerade när det kommer till skönhetsvarumärken – 87 procent önskade att fler företag använde realistiska bilder med äldre kvinnor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev