lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Magiker ska öka kännedomen om Advania

Publicerad: 8 juni 2022, 08:40

Skådespelaren Björn Andrésen spelar magiker i Advanias nya reklamfilm ”IT för alla behov”.

Foto: Le Bureau.

Som en del av en fortsatt tillväxtplan lanserar IT-tjänstebolaget Advania ett nytt reklamkoncept framtaget av Le Bureau. I reklamfilmen använder Advania en något otippad kund – en magiker spelad av Björn Andrésen.

Ämnen i artikeln:

NyheterLe BureauKampanj

Amanda Törner

amanda.torner@resume.se


IT-tjänstebolaget Advania tog under 2021 hjälp av Novus för att mäta kännedomen om varumärket hos den primära målgruppen, IT-beslutsfattare på medelstora och stora verksamheter i Sverige. Kännedomen låg då på 8 procent. 

Ett nytt mål formulerades: att öka kännedomen om varumärket hos IT-målgruppen. Nu lanserar Advania ett nytt reklamkoncept, kallat ”IT för alla behov”, som syftar till att visa på värdet av smarta IT-lösningar. 

I reklamen använder Advania en något otippad kund, nämligen en magiker spelad av Björn Andrésen. I ett pressmeddelande beskrivs han som en uråldrig karaktär som känns igen från sagor och filmer, ”samtidigt som han är modern och nyfiken och förstår värdet av IT-lösningar anpassade för hans verksamhet”. 

– En av insikterna vi kom till under arbetet med kampanjen är att Sveriges IT-avdelningar har svårt att skilja IT-leverantörerna från varandra. Vi ville ta fram ett reklamkoncept som skulle hålla över tid, hjälpa oss att sticka ut från mängden och samtidigt prata om målgruppens faktiska utmaningar. Le Bureau fick uppdraget och har verkligen överträffat våra förväntningar. I denna magiska värld finns mycket kvar att utforska, säger Eva-Lotta Jonsvik, marketing director på Advania Sverige, i pressmeddelandet. 

Kampanjen består av filmer som rullar i sociala medier, printannonser i Dagens industri och banners på relevanta sajter. 

Kampanjen är framtagen av Le Bureau. Filmerna är regisserade av Gustav Egerstedt på Film de Liberté.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Beställare Advania: 

Eva-Lotta Jonsvik, CMO Advania Sverige och Maria Myhre Lund, CMO Advania Norge

 

Team Le Bureau: 

Projektledare: Gustaf Sehlstedt

Planner/strateg: Claes Kjellström

CD: Josephine Wallin Ankarstrand

AD: Henric Lindsten

Copy: Hjalmar Delehag

Produktionsledare: Åsa Candle

Grafisk formgivare: Emelie Stachewsky, Nina Andersson och Agnes Wahlberg

 

Produktionsbolag: Film de Liberté

Director: Gustav Egerstedt

Producer: Anders Eklund

DOP: Kenneth Ishii

Post: Edisen

 

Mediabyrå: Scream B2B

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev