torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Margaret Atwood tar till eldkastare mot sin egen bok i kampanj

Publicerad: 27 maj 2022, 11:25

Foto: Penguin Random House

I en ny kampanj av förläggaren Penguin Random House försöker författaren bakom The Handmaids Tale, Margaret Atwood, bränna sin egen bok.

Ämnen i artikeln:

KampanjCensurNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Länder, skolor, bibliotek. Många har förbjudit Margaret Atwoods The Handmaids Tale från att läsas av allmänheten.

Som ett svar på att många delar av högern i USA vill förbjuda boken från skolbibliotek lanserar förläggaren nu en kampanj – med författaren själv. I en film försöker Margaret Atwood bränna sin egen bok med en eldkastare men misslyckas då boken är tryckt i eldfasta material.

– Över hela USA och runtom i världen utmanas boken, förbjuds och till och med bränns. Därför skapade vi en specialutgåva av en bok som har blivit utmanad och förbjuden under decennier. Den är designad för att skydda den här viktiga historien och är en symbol emot censur, skriver Penguin Random House i ett uttalande enligt Famous Campaigns. 

Den ”obrännbara” boken kommer att auktioneras utav Sothebys och pengarna går till organisationen Pen i USA som arbetar för det fria ordet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev