Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

Mathems nakenchock väcker uppmärksamhet: ”Ganska skönt va?”

Publicerad: 16 mars 2022, 13:30

Det är smart att handla mat via nätet menar Mathem och använder sig av en kvinna med tajts i hudnära ton i annonsen.

Foto: Pressbilder Mathem

Mathems senaste annonsfilm väcker reaktioner, det är så smart att handla via Mathem man behöver inte ens klä på sig, är en tolkning som många personer i sociala medier gör.


Ämnen i artikeln:

Mathem

I en annonsfilm från Mathem som rullar i sociala medier just nu - med rubriken ”Ganska skönt va?”, syns en kvinna som vid första anblick ser naken ut på underkroppen. Vid en andra anblick går det att se att kvinnan har tajts i hudfärgad ton. I en annan annons med samma klipp, står rubriken ”Handla smart.”

En slump menar Mathem.

Läs också: Spotlight ska stärka Mathems varumärke 

På Twitter har annonsen blivit en snackis och på Facebook är kommentarerna många och muntra. ”Ok nog för att en handlar hemifrån, men packa upp naken.”, ”Tänkte, nån har haft fredagsmötet på Skype med bar underkropp”, ”Naked, bra jobbat av den reklambyrån”, är några av kommentarerna.

I ett sms till Resumé skriver kommunikationschefen Lotta Olofsson:
”Nu vet jag vilken annons du menar och har även sett tweeten du refererade till. Håller med om att det ser lite kul ut på just den bilden, även om det så klart bara är ett par ljusa tights. Ser dock inte att det är så mycket att kommentera från Mathems håll, då det inte känns som en särskilt stor grej.”

När vi frågar om det är en medveten grej, blir svaret nej och i nästa mejl undrar Lotta Olofsson om ”det inte rätt tydligt ändå att hon helt enkelt bara har ett par rosa tights på sig...? :)”. 

Ämnen i artikeln:

Mathem

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.