Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

McCann skapar nytt koncept åt re:member – fokus på ärlighet

Publicerad: 22 januari 2021, 12:33

Foto: Press

Det nya reklamkonceptet ger en känga till konkurrenternas kreditkortsreklam.


Ämnen i artikeln:

ReklamMcCann

Kreditkortet re:members nya reklamkampanj är inte en perfekt solsemester eller lyxig middag på restaurang – tvärtom. Det nya konceptet ”re:member, it's a credit card” tar i stället aktivt ställning mot reklam som lovar guld och gröna skogar via kredit. Den nya riktningen är satt efter att ha lyssnat till vad kunderna tycker är viktigast och har tagits fram tillsammans med McCann Stockolm, enligt ett pressmeddelande.  

– Det verkar ju härligt att kunna bli två rosenkindade snyggingar i motljus eller att lyckas med den perfekta middagsbjudningen tack vare kreditkortet i plånboken. Men produkten kan inte garantera någon sådan utopi, även om den är en möjliggörare för mycket. Genom det nya konceptet ställer sig re:member mer rakryggat och säger som det är, vilket inte är fy skam, säger Lars Friberg, strateg på McCann Stockholm.

Konceptet lanserades i veckan och kampanjen syns nu i tv, utomhus, print och online. Den kommer även att synas i Norge senare i år. Reklamfilmen är producerad tillsammans med Colony och producent Markus Ahlm, samt produktionsbolaget Film de Liberté med regissör Gustav Egerstedt och producent Anders Eklund.

– Den här kampanjen är startskottet på ett långsiktigt koncept som vi hoppas och tror kommer att göra stor nytta för vårt varumärke och därmed vår affär, säger Freddy Syversen, vd i Entercard Group som står bakom re:member.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

re:member

Mona Moussavi Andersson

Jan-Erik Lorentzen

Johanna Wessner

Morten Gulbaek

 

Agency Producer/Creative

Markus Ahlm

 

Post: The Line

Björn Clausen, Rickard Ahlbäck,

Olle Ljungman, Arvid Björn, Anders Bergén

 

Retusch

Johanna Karsten

 

McCann

Lars Friberg, Johan Östlund, Annika Appeltofft,

Rikard Köhler, Erik Nyström, Josefine Richards,

David Drew, Matilda Lindqvist, Tobias Vermehren,

Emily Pennström

 

Film de Liberté

Regissör: Gustav Egerstedt

Exekutiv producent: Anders Eklund

Mårten Tedin, Mats Olsson, Pia Wallin,

Sofia Ringertz, Sara Edlund, Ian Johnsson,

Joakim Kromnér

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

ReklamMcCann

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.