söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

McDonald's följer trenden och satsar på reklam via Tiktok-utmaning

Publicerad: 27 augusti 2021, 11:47

B.Baby och Jazlin under musikvideoinspelningen. Foto: McDonald's

Att marknadsföra sig via sociala medier i allmänhet, och Tiktok i synnerhet, blir vanligare och vanligare. Nästa att lansera en så kallad ”Tiktok-challenge” är McDonald's, med hashtaggen #myspicymoves.

Ämnen i artikeln:

McDonaldsTikTokMcDonald'sKampanjPR-kampanjReklamkampanjSociala medier

Alicia Price

alicia.price@resume.se


McDonald's lanserade sina Spicy Chicken Mcnuggets i april, och tar nu marknadsföringen till nästa nivå. Artisterna Jazlin och B.Baby släpper nu en låt, Spicy, med tillhörande musikvideo som en del av ett samarbete med hamburgerkedjan.

– Som tonåring hängde jag fett mycket runt McDonald’s i Farsta Centrum så när man tänker på det så känns det sjukt att nu få göra det här samarbetet, det har varit en fett rolig resa, säger Jazlin i ett pressmeddelande. 

Även B.Baby minns i pressmeddelandet McDonald's som en viktig plats under uppväxten:
– Jag minns när jag var liten och alltid ville gå till McDonalds men morsan sa att det finns mat hemma... och nu när jag vill käka fancy, jag hamnar ändå på McDonald’s.

Singeln är producerad av PabloElGato och SWRD, och musikvideon av Meraki Sthlm. Bakom hela projektet står Nord DDB.

– De sticker ut från våra andra produkter med en hetta utöver det vanliga. Därför visste vi redan från början att vi ville lyfta dem på ett nytt sätt. Vi gav B.Baby och Jazlin i princip fria tyglar att tolka Spicy och resultatet känns helt rätt i tiden, det ska bli kul att se hur den tas emot, säger Susanne Wahlberg, brand manager på McDonald’s Sverige. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

McDonald's lanserar också en utmaning på Tiktok, där man uppmanar användare att dansa till låten under hashtaggen #myspicymoves. Att använda Tiktok som marknadsföringsmedium har fullkomligen exploderat på senaste tiden, och bland annat Circle K har genomfört liknande kampanjer. I april lanserade EU-kommissionen en utredning om huruvida utmaningarna kan ses som dold reklam riktad mot barn, vilket Resumé skrivit om här.

LÄS OCKSÅ: Så skapar du taktisk kommunikation med magisk kreativitet 

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev