Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

McDonalds ger bort ”guldkort” i kryptisk kampanj

Publicerad: 13 januari 2022, 11:40

Nu kan kunder vinna ett gyllene kort laddat med pengar.

Foto: McDonalds/Pressbild

Bill Gates sägs inneha ett Mcdonaldskort som gör att han äter gratis i hela världen. Warren Buffet ska ha ett som ”bara” fungerar i USA. I McDonalds senaste kampanj kan kluriga kunder i Sverige vinna ett gyllene kort genom att lista ut en kryptisk jingel.


Ämnen i artikeln:

KampanjMcDonalds

Om du gillar McDonalds och vill kunna äta stora mängder mat på restaurangen är det brådis. Den 14 januari avslutar McDonalds sin kryptokampanj. Med hjälp av knapparna på telefonen ska man kunna spela upp restaurangens välkända jingel och på så sätt slå rätt nummer. Då kommer man med i utlottningen av McDonalds ”guldkort” laddat med pengar.

– När vi märkte att man kunde spela jingeln på telefonen och att numret var ledigt insåg vi att detta var ett gyllene tillfälle att få folk att bli lite glada. Jag är väldigt ledsen att jag inte får vara med och tävla om det gyllene kortet, men jag också väldigt glad för den som lyckas vinna det, säger Felix Jörneman, kreatör på Nord DDB.

”Möjlighet att sprida glädje”

Kampanjen smög igång redan den 27 december förra året och avslutas den 14 januari.

– Vi ser detta som en möjlighet att sprida glädje, samtidigt som att det är dags att en riktig McDonald’s-älskare får chansen att lägga vantarna på ett guldkort. Och som många av våra burgare har vår jingel blivit lite av en klassiker. Så lyckas man spela vår jingel på sin knappsats, och ringer det gyllene numret - ja då förtjänar man chansen till att vinna det gyllene kortet, säger Staffan Ekstam, Marknadsdirektör på McDonald’s.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

KampanjMcDonalds

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.