fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

McDonalds gjorde om utomhustavlor till foodtrucks

Publicerad: 2 februari 2023, 10:09

McDonalds gjorde om digitala utomhustavlor till foodtrucks.

Foto: Pressbild

McDonalds lanserade nya smaker och kampanjade då genom att göra om sina digitala utomhustavlor till foodtrucks – och gav bort gratis burgare.

Ämnen i artikeln:

McDonaldsKampanjNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


McDonalds ville hylla streetfood-kulturen och lanserade den nya burgaren Crafted chicken – samtidigt lanserade de en kampanj där de gjorde om två av sina digitala utomhustavlor i Stockholm och Västerås till food trucks där personer kunde prova den nya burgaren helt gratis.

– Crafted Chicken är inspirerad av den rustika och smakrika streetfood-kulturen, både gällande tillagning och smaksättning, och därför kändes det helt rätt att löpa linan ut och också göra en food truck för att låta våra kunder testa vår goda och krispiga nyhet, säger Staffan Ekstam, marknadsdirektör på McDonald’s Sverige. 

Samtidigt lanserades en mer traditionell kampanj där snabbmatsjätten samarbetar med profiler på TikTok och Instagram samtidigt som den breda kampanjen kommuniceras via TVC, OLV, radio, DOOH, OOH och sociala medier. 

– Vi tycker att det var en rolig idé att göra en aktivering för Crafted Chicken som blev en hyllning till det traditionella viset av att konsumera streetfood, fast vi gjorde det i en ny modern och digital tappning, säger Josefina Norén, art director på NORD DDB.  

Arbetsgrupp:

Reklambyrå: NORD DDB

Mediabyrå: OMD

PR-byrå: PRIME WEBER SHANDWICK

Produktionsbolag: B-Reel Films

Regissör: Mikael Marcimain

Foto av aktivering: Havelle

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev