Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanj

McDonalds Norge visar bilder på skräp i ny kampanj

Publicerad: 29 mars 2022, 13:01

McDonald's i Norge lyfter fram skräpet från snabbmatskedjan i en ny kampanj som tagits fram av Nord DDB i samarbete med WergelandApenes och OMD.


Ämnen i artikeln:

McDonald'sNord DDBOMD

Förpackningar från snabbtmat är den tredje största källan till nedskräpning i städer. I Sverige konstaterade en statlig utredning i december 2018, att plastföremål, från bland annat snabbmatsrestauranger är särskilt förekommande i nedskräpningssammanhang. 

I Norge har McDonald's tagit tag i problemet, tillsammans med Nord DDB, WergelandApenes och OMD, genom en reklamkampanj.

– Vi är ansvariga för en av de största och mest synliga delarna av nedskräpningen. Vi är definitivt inte nöjda när vi ser skräp från våra restauranger ligga runt. Det här är ett stort problem för våra samhällen, städer och miljön. Med vår storlek och möjlighet att påverka kan vi göra mycket bättre än vi gör idag, säger Mari Husby, marknadschef på McDonald's Norge i ett pressmeddelande.

I den nya kampanjen visas foton på skräp från McDonald's som hittats på Oslos gator, tagna av fotografen Jói Kjartans. Fotografierna visas i tryck, sociala medier, OOH-displayer och McDonald's-brickor för att nå så många snabbmatsgäster som möjligt. Dessutom har papperskorgar placerats bredvid OOH-skärmar så att McDonald's-bågarna kan användas som papperskorgar. 

– Som stor aktör har vi både ett stort ansvar och enorm makt att bidra till förändring. Förutom att uppmärksamma frågan genom kommunikation har vi gått med i ett pilotprojekt med Håll Norge Rent i syfte att förebygga omedveten nedskräpning och vi har inlett dialog med politiker, intressenter och konkurrenter. Våra restauranganställda är också ute i sina städer och städar gatorna. Tillsammans hoppas vi kunna göra skillnad, säger Mari Husby i en kommentar. 

I den rörliga enheten har McDonald's hämtat stor inspiration från filmklassikern American Beautys mest kända scen:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Ämnen i artikeln:

McDonald'sNord DDBOMD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.